Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Spor Yaralanmalarına Genel Yaklaşımlar Sempozyumu Yapıldı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Bölümü ‘1. Spor Yaralanmalarına Genel Yaklaşımlar Sempozyumu’ Düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Spor Yaralanmalarına Genel Yaklaşımlar Sempozyumu Yapıldı
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ‘1. Spor Yaralanmalarına Genel Yaklaşımlar Sempozyumu’ düzenlendi. Alev Ofluoğlu Salonunda gerçekleşen sempozyumun açılış konuşmasını İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşegül Topal Sarıkaya yaptı.
Günümüzde spor yaralanmalarının çok artmış durumda olduğunu dile getiren Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ünal, “Spor, çok sevilen ve kitleleri peşinden sürükleyebilen bir aktivite. Bu aktiviteye, sağlıklı yaşam için spor yapanları da kattığımızda gerçekten çok büyük kitlelere ulaşabiliyor. Ancak spor, doğru bir biçimde yapılmazsa çok ciddi sakatlıklar doğurabilir. Spor Yaralanmalarına Genel Yaklaşımlar Sempozyumu’nu yapmamızdaki amaç, kişileri bilinçlendirerek spor yaralanmalarını önlemek. Bunu da bu sektörde yer alan hekimleri, fizyoterapistleri, masörleri, diyetisyenleri ve psikologları içinde barındıran multidisipliner bir yaklaşımla ele alalım dedik. Bu sene ki sempozyumda spor yaralanmalarına genel bir yaklaşım sergiledik. Ancak ilerleyen senelerde de bu sempozyumu devam ettirmek istediğimizden onlarda da hem branşlar dâhil edeceğiz hem de bölgesel yaralanmalar ele alacağız” diye konuştu.
“SPOR, KESİNLİKLE BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE YAPILMALI”
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin, sporun kesinlikle bilinçli bir şekilde yapılması gerektiğinin altını çizerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Yüksek tansiyon, şeker ve obezite, metabolik hastalık dediğimiz üçlü. Bu üçlü içerisinde obeziteye ilaçlar dışında yardımcı olabilecek tek şey harekettir. Bu hareketin temelini de spor oluşturmaktadır. Sporu da doğru bir biçimde gerçekleştirmezsek vahim sonuçlarla karşı karşıya kalabiliriz. Spor esnasında oluşan yaralanmalara da nasıl müdahale edileceğini tüm bu camiadaki gençlere ve genç akademisyenlere öğretmek amacıyla alanında duayen olmuş kişileri bugün bu sempozyumda bir araya getirdik. Bundan dolayı çok mutluyuz ve seneye ikincisini düzenlemek için de sabırsızlanıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.