Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Spor kazalarında dişlere dikkat

Spor kazalarında dişlere dikkat etmek büyük önem taşıyor.İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Didem Öner Özdaş, spor yaralanmalarının önemli bir bölümünün ağız ve yüz bölgesinde...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2016 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Spor kazalarında dişlere dikkat etmek büyük önem taşıyor.
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Didem Öner Özdaş, spor yaralanmalarının önemli bir bölümünün ağız ve yüz bölgesinde oluştuğunu belirtti.
Ağız ve yüz yaralanmalarının ardından diş hekimine başvurulmasının öneminin altını çizen Özdaş, ”Spor yaralanmaları ağız-yüz bölgesi travmalarının önemli bölümünü oluşturmaktadır. Ağız-yüz bölgesi travmalarının etkilerinin ve tedavilerinin uzun süreli olacağı unutulmamalıdır. Travma oluşması engellenemez ancak etkileri gerekli önlemlerin alınması ile minimuma indirgenebilir. Takım sporu yapan çocuklara koruyucu plak kullanmaları önerilebilir. Bisiklete binen çocuklara kask takma alışkanlığı mutlaka kazandırılmalıdır. Spor yaralanmalarının hemen ardından mutlaka bir diş hekimine de başvurularak gerekli tetkiklerin yapılması sağlanmalıdır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.