Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siverek’te ’Kanserde erken teşhis’ semineri

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezince "Kanserde erken teşhis ve kanser taramalarının önemi" konulu seminer düzenlendi.Yenişehir Mahallesindeki Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde düzenlenen, meme kanseri ve jinekolojik...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siverek’te ’Kanserde erken teşhis’ semineri

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezince "Kanserde erken teşhis ve kanser taramalarının önemi" konulu seminer düzenlendi.

Yenişehir Mahallesindeki Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde düzenlenen, meme kanseri ve jinekolojik kanserler konularında bilgilendirmenin yapıldığı seminere Siverek Belediyesi kursiyerleri ve mahalle sakini kadınlar katıldı. Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Nuricihan Aygün, seminerde düzenli beslenmenin yanı sıra kanser hastalığında erken teşhisin önemine anlattı. Aygün, "Kanser hastalığı günümüzde erken tanısı, erken tanı ile tedavideki başarı şansı ve büyük oranda korunabilmesi mümkün olabilen önemli bir hastalıktır. Hastalığın tedavi edilebilirlik şansının kazandırılmasında ve başarılı tedavisinde, kişilerin sağlıklı yaşam şansının yeniden kazandırılmasında hastalığın erken tanısı yani erken teşhisi çok büyük önem arz etmektedir. Erken teşhis edilemeyen hastalığın tedavi süreci ve tedavi seçenekleri daha zorlayıcı ve kısıtlı olabilmektedir" dedi. Kanser hastalığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla seminer düzenlediklerini söyleyen Topum Sağlığı Merkezi Başkanı Doktor Osman Güzen, "Dünyada gün geçtikçe artan kanser vakalarıyla karşı karşıya kalmaktayız. Kanserde en önemli amaç erken teşhis ve sonucunda erken tedavinin sağlanmasıdır. Bu amaçla ilçemizde kadınlarımızın farkındalığını arttırarak özellikle bayanlarda sıkça rastlanan meme ve serviks kanserinin erken teşhisini sağlamak ve erken tedaviyle vatandaşlarımızın sağlıklı yaşamlarını sürdürmek adına uzmanlarımızla bu semineri düzenledik" dedi. Güzen, kanser taramalarının Sağlık Ocakları ve Toplum Sağlık Merkezlerinden ücretsiz olarak talep edilebildiğini belirtti.

Yaklaşık 2 saat süren seminerde yaşanmış olaylardan örnekler verilirken, uygulamalı eğitim ile katılımcılara broşür dağıtıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.