Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sırt Kası Ve Cilt Dokularından Meme Yaptılar

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi’nde yapılan bir operasyon ile memesinde tümör olan bir hastanın memesi alınarak yerine hastanın sırt kası ve cilt dokularından yapay meme oluşturuldu.Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi, Balıkesir’de bir...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi’nde yapılan bir operasyon ile memesinde tümör olan bir hastanın memesi alınarak yerine hastanın sırt kası ve cilt dokularından yapay meme oluşturuldu.
Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi, Balıkesir’de bir ilki başararak aynı operasyonda hem tümör alınma işlemi, hem de meme oluşturma operasyonu gerçekleştirdi. Operasyon ile ilgili bilgi veren Genel Cerrah Nazım Güreş, "Dünyada son yıllarda uygulanmaya başlanan bir yöntem var. Meme tümörünün önce çıkartılması ardında da yerine yeni bir meme yapılması. Plastik Cerrahı arkadaşlarımız geç rekonstrüksyon dediğimiz yeniden yapılandırma sonrası belli bir onkolojik tedavi uygulanıyordu. Burada yaptığımız aynı seansta yeniden yapılandırmadır. Hastanın tümörlü memesini alıp yeni bir meme yapılandırdık" dedi.
Operasyonda görev alan Plastik Cerrahı Bilgen Can ise ameliyatın detaylarını aktardı. Doktor Can, "Hasta ameliyat masasından kalktığında iki memesinin de yerinde olduğunu görüyor. Meme kanserlerinde operasyon sonrası bir memesi olmadan uyanıyor hastalar ve bu psikolojik açıdan kötü etkiliyor. Genel Cerrah Uzmanı tümörü çıkardıktan sonra sırtından kas ve cilt dokusu kullanarak yeni bir meme operasyonu yapmış olduk. Asimetriklik içinde diğer tarafı kaldırdık biraz. Operasyon toplamda 5 saat kadar sürdü" dedi.
Meme kanseri tedavisi gören ve operasyonun ardından kendini iyi hissettiğini söyleyen hasta Zeynep Yıldırım ise ameliyat sonrasında eskiye göre kendini daha dinç hissettiğini kaydederek, doktorlara teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.