Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sigaranın cerrahi zararları

Uzmanlar, cerrahi operasyonlar öncesinde tütün mamullerinin bırakılması gerektiğini bildirdi.Sigaradaki kanserojen kimyasalların hücrelerdeki hasarın kaynağı olduğunu belirten uzmanlar, erken yaşlanma ve kırışıklıkların artışında sigara...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzmanlar, cerrahi operasyonlar öncesinde tütün mamullerinin bırakılması gerektiğini bildirdi.
Sigaradaki kanserojen kimyasalların hücrelerdeki hasarın kaynağı olduğunu belirten uzmanlar, erken yaşlanma ve kırışıklıkların artışında sigara tiryakiliğinin büyük rolü olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Mesut Özcan, sigaradaki kimyasalların başta akciğerler ve nefes borusu olmak üzere, kalp-damar sisteminden üreme sistemine kadar bütün organları etkilediğinin altını çizdi. Prof. Mesut Özcan, “Sigara bilhassa damarların daralmasına ve tıkanmasına sebebiyet verir. Bu durum kan dolaşımını engeller. Kan dolaşımının bozulmasıyla cilt hücreleri yeterince oksijen alamaz ve beslenemez. Bu yüzden enerjisi düşen hücrelerin savunması azalmaktadır” dedi.
Erken yaşlandırır
Sigaranın cilde de zarar verdiğini anlatan Mesut Özcan, “Erken cilt yaşlanması, kırışıklıklar, yara iyileşmelerinde gecikme, kanser, bazen sedef hastalığı, saç kaybı gibi zararlar bunlardandır. Ayrıca organları oluşturan hücreler görevlerini yerine getirememektedir. Sigara tiryakilerinin cilt rengi soluk, grimsi, cildi ince ve dudak çevresi çizgileri artmıştır. Sigaradaki kimyasallar erken yaşlanmaya sebep olur. Estetik ameliyatlarda önemli olan konu ise, dikiş hattının düzgün iyileşebilmesidir. Yara iyileşmesi için kan dolaşımının vücutta yeterli olup, hasarlı dokuya bol oksijenin taşınması önem arz eder. Estetik ameliyat olmayı düşünen kişilerin her şeyden önce kendi iyiliği ve istenilen mükemmel sonuç için sigaraya ara vermeleri gerekir” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.