Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sigara Tiryakilerine Ramazan Uyarısı

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd Doç. Dr. Sinan Zehir, "iftar Sofrasına Sigara İle Başlayıp Kalbimizi Bombaya Çevirmeyelim" Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sigara Tiryakilerine Ramazan Uyarısı
Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd Doç. Dr. Sinan Zehir, "İftar sofrasına sigara ile başlayıp kalbimizi bombaya çevirmeyelim" dedi.
Ramazan ayında kan akışının yavaşlaması nedeniyle kalbe binen yükün arttığını dile getiren uzmanlar, tiryakilerin Ramazan ayını fırsat bilerek sigarayı bırakmaları için çağrıda bulundu.
Ramazan ayında 15 ila 17 saat aç kaldıktan sonra vücut metabolizmasının son derece zayıfladığını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, iftarda aşırı yemek tüketiminin vücuda zarar verebileceğine dikkat çekerek, bu yüzden Ramazanda sadece sağlıklı insanların değil kalp problemi, böbrek problemi olan insanların da beslenmesine dikkat etmesi uyarısında bulundu.
Ramazan ayının sigaradan kurtulmak için önemli bir fırsat olduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Zehir, "15-17 saat sigara kullanmayan bir bireyin sigarayı bırakabilmesi için bu ay bir avantaj haline dönüşebilir. Hem sosyal açıdan hem sağlımız açısından Ramazan son derece kaynaştırıcı ve bir çok zararlı alışkanlıklardan kurtulmak için fırsat olabilir. Herkesin bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmesini temenni ediyorum" dedi.
15 ila 17 saatlik açlığın kanın yoğunlaşmasına neden olduğunu, bunun da kan akışını yavaşlattığını anlatan Yrd. Doö. Dr. Zehir, "Bu kalbe binen yükün arttığı anlamına gelmektedir. Bir de bunun üzerine iftara sigara ile başlamak ya da iftardan hemen sonra sigara içmek kalbin yükünü oldukça artırmaktadır. Bu da istenmese de kalp krizi ve benzeri sorunları beraberinde getirebilir. Hem Ramazanda sigaradan uzaklaşmak için bu fırsat değerlendirilmeli hem de iftarı sigara ile açmak veya iftarın hemen arkasından sigara içmek gibi bir felakete yol açacak alışkanlıktan uzak durmalıyız. Umarız sigara içen herkes Ramazandan sonra sigarayı bırakmış olur" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.