Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şifayı Avrupa’da değil Samsun’da buldular

Avusturya’da yaşayan iki gurbetçi vatandaş şifayı Avrupa’da değil Samsun’da buldu.17 yıldır Avrupa’da sağlık merkezlerinde uyku apnesi ve horlama şikayetlerine çare arayan 61 yaşındaki Haydar Dağdemir ile 2 yıldır uyku maskesi cihazı...

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şifayı Avrupa’da değil Samsun’da buldular
Avusturya’da yaşayan iki gurbetçi vatandaş şifayı Avrupa’da değil Samsun’da buldu.
17 yıldır Avrupa’da sağlık merkezlerinde uyku apnesi ve horlama şikayetlerine çare arayan 61 yaşındaki Haydar Dağdemir ile 2 yıldır uyku maskesi cihazı ile (CPAP) yaşayan 34 yaşındaki Ertuğrul Şahan isimli gurbetçiler tedavi için Avusturya’nın başkenti Viyana’dan Samsun’a geldi. Samsun’da Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Erdal Seren tarafından ameliyat edilen iki hasta sağlığına kavuştu.
Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaşayan Haydar Daşdemir ve Ertuğrul Şahan isimli gurbetçiler yıllardır çektikleri "uyku apnesi ve horlama" şikayetlerinden Samsun Büyük Anadolu Hastanesi’nde kurtuldular.
17 yıldır Avrupa’da sağlık merkezlerinde Uyku apnesi ve horlama şikayetlerine çare arayan 61 yaşındaki Haydar Daşdemir ile 2 yıldır Uyku Maskesi Cihazı ile (CPAP) ile yaşayan 34 yaşındaki Ertuğrul Şahan isimli gurbetçiler Avusturya’nın başkenti Viyana’dan Samsun’a gelerek Büyük Anadolu Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Doç. Dr. Erdal Seren’e oldukları operasyon ile artık geceleri rahat bir nefes alıyorlar.
Uzun yıllardır uyku apnesi hastası olduğunu belirten Haydar Daşdemir, "Yaklaşık 2 yıldır CPAP cihazı kullanıyorum. 17 yıldır da Avrupa’da sağlık merkezlerinin uyku laboratuvarlarında bu sorunu çözmeye çalıştım. Geldiğim noktada hiç bir olumlu sonuç alamadım. Son olarak internette yaptığım araştırmalarda doktorumuzun ismini bulduk. Kendisiyle iletişime geçtim, Viyana’dan Samsun’a geldim ve kendisine ameliyat oldum. Operasyon sonrası kısa bir zaman içinde kendimi gayet sağlıklı, dinç hissetmeye başladım. Ağrılarımdan kurtulmuş, geceleri rahat rahat yatıyor, güzel bir şekilde uykumu alıyorum. Çok şükür hiç bir şikayetim kalmadı. Doktorumuz Doç. Dr. Erdal Seren’e çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ertuğrul Şahan da yıllarca birçok merkezde şifa aradığını fakat rahatsızlığına bir çare bulamadığı için çok sıkıntı çektiğini söyleyerek, "Ben de yurt dışında bir çok merkeze gittim ama bir fayda göremedim. 2 yıldır da CPAP cihazı ile yaşıyorum. Uykusuzluk, halsizlik sorunlarım vardı. Bunun verdiği problemlerle işime konsantre olamıyor, çalışamıyordum. Sosyal medyadan yaptığım araştırmalar sonucunda Büyük Anadolu Hastanesi’nde yapılan başarılı operasyonları ve hastaların olumlu yorumlarını gördüm. Ameliyatımı oldum, şimdi çok memnunum, hiç bir sıkıntım yok. Herkese buradan tavsiye ediyorum. Bu sorundan tamamen kurtulmak mümkün. Sağlığıma kovuşturan Doktorum Doç. Dr. Erdal Seren’e çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Başarılı bir operasyonun ardından hastalarının sağlığına kavuştuğunu ve CPAP cihazlarından kurtulduğunu ifade eden KBB Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Erdal Seren ise, "Hastalarımızda uzun bir zamandır uyku apnesi ve horlama şikayetleri vardı. Kendileri bu rahatsızlığından dolayı yıllardır uyku maskesi cihazı (CPAP) kullanıyorlardı. Fakat bu cihazdan ve gittikleri diğer merkezlerden hiç bir fayda görememişler. Her ikisi de bu rahatsızlıklarından dolayı Viyana’daki hastanelerde burun ameliyatları olmasına rağmen bu şikayetten kurtulamamışlar. Bunun üzerine hastalığına çare aramaya koyulmuşlar. Daha sonra bizleri internet üzerinden bulup öğrenmişler. Gerçekleştirdiğimiz başarılı ameliyatlardan haberleri olmuş, diğer hastaların operasyon sonrası yorumlarını okumuşlar. Kendileri bize ulaştı. Yaptığımız muayene sonrası ameliyat kararı aldık. Uyguladığımız cerrahi operasyon sonrası şu an çok iyiler. Daha rahat nefes alıyorlar, uykusuzluğa bağlı tüm sorunları hemen hemen ortadan kalktı. Bunun dışında en önemlisi ise CPAP cihazından kurtulmaları oldu. Buradan bizleri takip eden uyku apnesi ve horlama sorunu çeken herkese sesleniyorum. Korkulacak hiç bir durum yok. Bu hastalığı yıllarca çekmeyin gelin bir gün içinde sağlığınıza kavuşun” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.