Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sıcak havalar varisi tetikliyor

Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Kerem Toprak, varis hastalarının şikayetlerinin sıcak havalarda yer çekiminin etkisi ile arttığını söyledi.Memorial Diyarbakır Hastanesinde görevli Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Toprak, varis hastalığı...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Kerem Toprak, varis hastalarının şikayetlerinin sıcak havalarda yer çekiminin etkisi ile arttığını söyledi.
Memorial Diyarbakır Hastanesinde görevli Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Toprak, varis hastalığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Varisin toplardamar hastalığı olduğunu belirten Uzm. Dr. Toprak, kadınlarda bu hastalığa yakalanma oranının yüzde 55 civarında olduğunu, erkeklerde ise bu oranın yüzde 40’lara düştüğünü söyledi. Varisin daha çok ayakta duran insanlarda ortaya çıktığına değinen Uzm. Dr. Toprak, "Soğuk havalarda hastaların tamamına yakınının şikayetleri azılıyor. Ancak sıcak havalarda bu şikayetler çok şiddetli bir şekilde artıyor. Sıcak havalar, damarlar üzerindeki büzücü etkiyi ortadan kaldırır, kan daha fazla yer çekimi etkisi ile ayaklarda tanımlanır, bu varisin belirtilerini, şikayetlerini arttırır, kaşıntılar artar yanmalar artar” dedi.
Varise ameliyatsız çözüm
Ultrosanla hangi damarda ne düzeyde yetmezlik var, genişlik ne kadar, bunların haritasının çıkarılarak müdahale yaptıklarını kaydeden Uzm. Dr. Toprak, "Müdahaleler iki türlü yapılır, cerrahi olarak yapılır bir de tamamen ameliyatsız dikişsiz şekilde damar tedavi edilir. Ameliyatsız müdahalede herhangi bir iz kalmıyor, işlem sonrası herhangi bir dikiş atılmasına gerek kalmıyor. Başarı oranı yüzde 93-95 civarında. Bazen anjiyo oluyor, bazen ultrason, bazen de tomografi eşliğinde işlemlerimizi yapabiliyoruz" diye konuştu.
"Girişimsel radyoloji, bölgemizde çok bilinmiyor"
Girişimsel radyoloji yönteminin bölgede çok bilinmediğini aktaran Uzm. Dr. Toprak, şöyle konuştu:
"İşlemlerimizin arsasında, hastaların biyopsileri yine görüntüleme eşliğinde, atardamar hastalıkları, kalbin dışındaki bütün atardamar hastalıklarına müdahale etme şansımız oluyor. Hem de ameliyatsız bir şekilde. İşlem bittikten sonra hastalarımız aynı gün içinde veya ertesi gün taburcu ediliyor. Konfor açısından bu da çok önemli. Girişimsel radyoloji, bölgemizde çok bilinmiyor. Kalp damarları hariç damarlara cerrahi operasyon olmadan müdahale edebiliyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.