Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sezeryanla Doğum Azalıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından seçilen 3 pilot bölgede yürütülen “Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Başlangıç” projesinin 2. pilot bölgesi olan Bursa’da sezaryenle doğum azaldı.Çekirge Devlet Hastanesi’ndeki toplantıda 3 pilot...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sezeryanla Doğum Azalıyor
Sağlık Bakanlığı tarafından seçilen 3 pilot bölgede yürütülen “Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Başlangıç” projesinin 2. pilot bölgesi olan Bursa’da sezaryenle doğum azaldı.
Çekirge Devlet Hastanesi’ndeki toplantıda 3 pilot bölge olan Afyon, Bursa, İnegöl’den gelen hekim ve ebelere seminer bilgi verildi. Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, “Sağlıklı doğumla ilgili projenin önemli bir ayağı daha gerçekleşti. Eskiden doğumhanelerde hemşireler, ebeler bağırdığı zaman işler karışır, hamile olmayanlar bile korkardı. Şimdi doğumun doğası değişti, hem imkanlarımız 15 yıl öncesine göre çok değişti, hem Türkiye gerçekten bu anlamda devrim yaşadı” dedi.
Eğitim koordinatörü Uzman Dr. Elif Güler Kazancı, “Bugün Bursa’da Çekirge Hastanesi’nde özellikle bu projeyle ilgili kadın doğum uzmanlarımıza bilgilendirme yaptık. Burada kadınlarımızın ebelerimize doğumda destek olması lazım. Ebelerimizin kendilerine telkinle rahatlatma tekniklerini, ağrıyla baş etmek için masaj tekniklerini ve nefes egzersizlerini uygulamalarına izin vermeleri gerekiyor. Özel bir ekiple annelerimize güzel bir doğum yaşatmayı arzu ediyoruz. Bu eğitimlerden sonra ebelerimizin gebelere yaklaşımları v, anne mahremiyetine dikkat edilmesi sağlanacak. Sezeryan oranlarında bariz bir düşme var. Yaklaşık yüzde 11’lere kadar geriledi. Aynı zamanda annelerimizin memnuniyetinin arttığını gördük” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.