Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Serik’te bayram öncesi gıda denetimi

Serik Belediyesi Zabıta ekipleri Kurban Bayramı dolayısıyla kasaplarda, pastanelerde, marketlerde ve fırınlarda denetim yaptı. Zabıta Müdürü Benan Durmaz, “Halkımızın sağlığını önemsiyoruz. Gıda istismarcılarına geçit yok” dedi.Antalya’ya...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Serik’te bayram öncesi gıda denetimi

Serik Belediyesi Zabıta ekipleri Kurban Bayramı dolayısıyla kasaplarda, pastanelerde, marketlerde ve fırınlarda denetim yaptı. Zabıta Müdürü Benan Durmaz, “Halkımızın sağlığını önemsiyoruz. Gıda istismarcılarına geçit yok” dedi.

Antalya’ya bağlı Serik Belediyesi Zabıta ekipleri Kurban Bayramı öncesinde ilçede faaliyet gösteren pastane, fırın, kasap ve marketlerde bayram öncesi denetim yaptı. Bayramda en çok tüketilen ürünler arasında yer alan tatlı ve et satışı yapan işletmelere yönelik yapılan denetimlerde, işletmelerin faaliyetleri, mevzuat kurallara uyması, işyerinin ve imal edilen ürünlerin sağlığa uygunluğu, tartı aletlerinin ayar ve kontrolü, mamullerin muhafaza alanları, üretimde kullanılan malzemeler, çalışanların hijyen ve kıyafetleri kontrol edildi. Denetimlerde mevzuata uygun olarak üretim yapmayan işyerlerine cezai işlem uygulandı. Zabıta Müdürü Benan Durmaz, “Vatandaşlarımızın en mutlu günlerinden olan bayramlarda gıda konusunda olası istismarların önüne geçmek için çalışıyoruz. Bu amaçla kontrollerimiz aralıksız olarak devam ediyor. Sadece pastane, fırın ve kasaplar değil diğer meslek kollarında da mevzuatta belirtilen hususlara uyulup uyulmadığını kontrol ediyoruz. Bu noktada işletmelerimizin de kurallara uyarak hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Gıda istismarcılarına geçit yok” dedi. (ST)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.