Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Selfie Estetiği Çığ Gibi Büyüyor

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr. Cevdet Murat Akagün, selfie estetiğin çığ gibi büyüdüğünü belirterek, “Piezo cerrahisi ya da ultrasonik kemik şekillendirme yöntemi olarak bilinen bu yöntem cerrahi teknik olarak kullanılmaktadır" dedi.Akagün,...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2016 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr. Cevdet Murat Akagün, selfie estetiğin çığ gibi büyüdüğünü belirterek, “Piezo cerrahisi ya da ultrasonik kemik şekillendirme yöntemi olarak bilinen bu yöntem cerrahi teknik olarak kullanılmaktadır" dedi.
Akagün, Piezo elektrik özellik gösteren malzemelerin elektrik enerjisine mekanik enerjiye ve mekanik enerjiyi de elektrik enerjisine dönüştürmesi esasına dayanmaktadır ayrıca ultrasonik dalgaları üretmede kullanılan en önemli prensiplerden biridir. Bu yöntemle ameliyat sonrası şişlikler diğer törpü yöntemlerine göre daha az olmakta morarma olmamakta hasta sosyal yaşantısına daha erken dönmektedir. Piezo elektriğin burun estetiği operasyonlarında kullanılması hem hastalara hem de hekimlere çeşitli avantajlar sağlamaktadır” diye konuştu.
Op.Dr. Cevdet Murat Akagün, cerrahi sonrası daha ince düzgün yüzeyli bir burun oluşturulmakta ve revizyon cerrahisine çok daha az ihtiyaç duyulmakta olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
“Piezo elektrik burun estetiği operasyonlarında dünya genelinde daha sık kullanılmaya başlanacaktır. Benimde amacım tüm dünyada yeni yeni kullanılmaya başlanan bu yöntemi çağın gerisinde kalmadan beceri ve tecrübelerimle hastalarım en iyisi yapabilmektir. Klasik osteotomi (kemik kesme) yöntemlerinde kullanılan çekiç ve keski ile düzgün hattı oluşturmak hemen hemen imkansızdır. Piezo cerrahi ile yapılan burun estetik ameliyatlarında kemikleri istediğimiz açılarda ve düzgün olarak şekillendirebiliyoruz ve bunun sonucunda burunları daha zarif, doğal, ince ve fotojenik bir sonuç elde ediyoruz. Cerrahi sonrası daha ince düzgün yüzeyli bir burun oluşturulmakta ve revizyon cerrahisine çok daha az ihtiyaç duyulmaktadır. Biz estetik cerrahlar bunu altın oran ile tanımlamaktayız. Yüz organlarının burun, dudak, kulak, gözler arasındaki mesafe ve çenenin bunlara olan uzaklıkları ya da oranlarındaki değişiklikler fotojeniteyi ve güzelliği belirlemektedir. Bu durumda kişinin daha güzel veya daha çirkin görünmesine neden olduğu varsayılmaktadır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.