Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şeker Hastalığının Cerrahi Tedavisi Tüm Türkiye’ye Yayılıyor

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı, Tip 2 Diyabet Hastalığının tedavisinde uygulanan metabolik cerrahi ameliyatları ile ilgili olarak Türkiye çapında başlattığı eğitim çalışmaları kapsamında Denizlili hekimlere eğitim verdi.Tip 2 diyabetin...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı, Tip 2 Diyabet Hastalığının tedavisinde uygulanan metabolik cerrahi ameliyatları ile ilgili olarak Türkiye çapında başlattığı eğitim çalışmaları kapsamında Denizlili hekimlere eğitim verdi.
Tip 2 diyabetin (şeker hastalığı) tedavisinde uygulanan metabolik cerrahi ameliyatlarını tanıtmak amacıyla eğitim çalışmaları yürüten Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı bünyesindeki Metabolik Cerrahi Çalışma Grubu, Denizlili hekimlere yönelik eğitim çalışması gerçekleştirdi. Bu kapsamda Denizli Özel Tekden Hastanesinde yapılan sempozyumda ilk olarak, Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Genel Başkanı Doç. Dr. Alper Çelik tarafından Denizli’deki özel ve kamu hastanelerinde görev yapan hekimlere metabolik cerrahi ameliyatı hakkında bilgi verildi. Tip 2 diyabetin ameliyatla tedavisi olan metabolik cerrahi ameliyatlarını gerçekleştiren dünyadaki 8 hekimden biri olan Doç. Dr. Alper Çelik, yaptığı konuşmada, vakıf olarak metabolik cerrahi ameliyatlarının tüm Türkiye çapında yaygınlaştırılmasını istediklerini söyledi.
İzmir ve Elazığ’ın ardından üçüncü durak olarak Denizli’ye geldiklerini anlatan Çelik, "Metabolik cerrahi ameliyatları günümüzde tip 2 diyabetin tedavisinde kalıcı çözüm sunmaktadır. Tedavide başarı oranı yüzde 90’ın üzerindedir. Ameliyat sayesinde ilaç ve insülini tamamen bırakan hasta hem diyabet gibi hayati tehlikesi bulunan önemli bir hastalıktan kurtulmakta, hem de diyabete eşlik eden obezite, yüksek tansiyon, kolesterol, trigliserid, kilo fazlalığı ve uyku apnesi gibi sorunlara kalıcı çözüm bulunmaktadır" dedi.
Doç. Dr. Çelik, metabolik cerrahinin, metabolik sendromun cerrahi tedavisi olduğunun altını çizerek, "Yaptığımız ameliyatlar ülkemizde ’diyabet ameliyatı’ ya da ’şeker ameliyatı’ olarak da bilinmektedir" diye konuştu.
Metabolik Cerrahi Sempozyumu kapsamında metabolik sendrom, yani tip 2 diyabet, obezite, hiperlipideni ve hipertansiyon tanısı konulan bir hastanın ameliyatı gerçekleştirildi. Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Alper Çelik ve Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Namık Özkan’ın katılımıyla gerçekleştirilen ameliyat, katılımcılar tarafından canlı olarak izlendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.