Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sarkmalara karşı kol germe ameliyatı

Yaşlılık, genetik yapı, kilo alıp verme, güneşe maruz kalma ve yer çekimine bağlı olarak kolun arka ve iç kısmında sarkmalar meydana geldiğini belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Can İşler, sarkmalara karşı kol germe ameliyatı...

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2016 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2016 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yaşlılık, genetik yapı, kilo alıp verme, güneşe maruz kalma ve yer çekimine bağlı olarak kolun arka ve iç kısmında sarkmalar meydana geldiğini belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Can İşler, sarkmalara karşı kol germe ameliyatı yapıldığını söyledi.
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Can İşler, “Sarkmış ve gevşemiş kollar, orta yaşı geçmiş kadınların mutsuzluk kaynaklarından birisidir. Deri ve derialtı dokusu daha gevşek olan bu bölgedeki sarkmalar, genellikle yağ birikimleri ve deri sarkmasıyla ortaya çıkar. Özellikle kolsuz kıyafetler giyildiğinde bu sorun daha dikkat çekici olur. Kollar yana doğru kaldırıldığında, kolun alt kısmında yarasa kanadı şeklinde sarkma ortaya çıkar” dedi.
Düzenli spor yapma, cilt bakımı ve kilo kontrolü, kollardaki esnekliğini kaybetmiş ve yağ birikmiş deriye pek faydalı olmayan yollarda çözümün cerrahi olduğunu kaydeden İşler, “Kol sarkmalarında deri kalitesi iyi ise, sadece liposuction (yağ alma) yeterlidir. Derinin kalitesi bozulmuşsa, kol germe ameliyatı (Brachioplasty) gerekir. Bazı durumlarda ise liposuction ve kol germe birlikte uygulanır. Ameliyat öncesi, kol iç ve arka kısmındaki yağ dokusunun miktarı ve sarkıklığın derecesi, kol kaslarının durumu değerlendirilir; hastaya ameliyat sonrası gelişecek yara izi hakkında ayrıntılı bilgi verilir” ifadelerini kullandı.
Kol germe ameliyatı hastane koşullarında, genel anestezi ya da sedasyon ve lokal anestezi ile yapıldığını ifade eden İşler, “Koltukaltından ve/veya dirsek içinden gerçekleştirilen kesilerle derinin fazlası alınarak kol şekillendirilir. Fazla yağ, liposuction ya da direkt kesilerle çıkarılır. Kesi yerleri estetik bir dikişle dikilir, kollara elastik bir bandaj sarılır. 1-4 saat süren ameliyatın sonunda, kesilerin şekline göre ’T’ ya da ’Z’ şeklinde iz kalır. 5-6 gün sonra günlük aktivitelerine başlayabilen hasta, üç hafta boyunca özel kol korsesi giyer. Kol germe ameliyatı tek başına yapılabileceği gibi, meme küçültme veya büyütme, karın germe, bacak germe gibi diğer kontur düzeltme ameliyatları ile birlikte de yapılabilir. Kol germe ameliyatı sayesinde; koltuk altından dirsek kısmına kadar olan bölgede biriken fazla yağlardan kurtulabilir, daha gergin ve pürüzsüz bir kola, daha dinamik ve orantılı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Ancak bu sonucu koruyabilmek için, ameliyat sonrası kilo almamaya özen göstermeli, düzenli spor ve cilt bakımı yaptırmalısınız” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.