Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sarkık göğüsler çözümsüz değil

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Can İşler, sarkık göğüslerin çözümsüz bir sorun olmadığını belirtti.Estetik meme dikleştirme ameliyatının, genel olarak iyi ve kalıcı sonuç veren, kişinin ruh sağlığını düzelten, onları...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2016 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2016 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Can İşler, sarkık göğüslerin çözümsüz bir sorun olmadığını belirtti.
Estetik meme dikleştirme ameliyatının, genel olarak iyi ve kalıcı sonuç veren, kişinin ruh sağlığını düzelten, onları yaşama daha bağlı hale getiren bir ameliyat olduğunu anlatan Op.Dr.Can İşler, “Dolgun, diri, estetik olarak daha güzel görünümlü memelere sahip olmak her kadının hayalidir. Ancak meme sarkması ve düşüklüğü, bu hayali en çok rahatsız eden durumlardan biridir. Kalıtsal özellikler, gebelik, emzirme, aşırı kilo alma/verme, menopoz, yaşlanma ve yer çekiminin etkileriyle göğüslerin üst kısmı düzleşir ve silikleşir, alt kısmı ise sarkar. Meme cildi elastikiyetini kaybeder ve zayıflar. Memelerin yeterli hacimde ancak sarkık olması; memelerin sertliklerini kaybedip içlerinin boşalmış ve sarkmış olması; meme başlarının sarkıklığa bağlı olarak aşağı doğru bakar hale gelmesi ve bir memenin sert kıvamda ve güzel dururken diğer memenin yumuşak ve sarkık olması, bu durumdaki kadınların ortak şikayetleridir.
Aynada göğüslerinize bakın. Eğer meme uçlarınız, meme altı kıvrımının üzerinde ise her şey yolunda demektir. Ancak bu çizgi seviyesine inmişse ’hafif’, bu çizginin altında ise ’ileri’ derecede meme sarkıklığınız vardır. Bu durum, sizin bir gün meme dikleştirme (meme kaldırma) ameliyatına ihtiyacınız olabileceğini gösterir. Günümüzde meme sarkmasını düzeltecek, cerrahi olmayan bir yöntem yoktur” dedi.
Meme dikleştirme ameliyatının (mastopeksi), memenin büyüklüğü ile ilgili önemli bir sorun olmamasına karşın, sarkmış olan memenin toparlanması amacıyla yapılan ameliyatlar olduğunu dile getiren Op.Dr.Can İşler, “Bu ameliyatla meme cildinin fazlalığı alınır, meme dokusu şekillendirilir, meme başı olması gereken pozisyona getirilir ve meme başı çevresindeki koyu renkli alan (areola) küçültülür. Böylece memeye yeni bir şekil ve dik bir form kazandırılır. İstatistiklere göre, meme büyütme ameliyatları ile beraber, hastaların en çok memnun oldukları ameliyatların başında meme dikleştirme ameliyatı gelmektedir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.