Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Salgın! Yüzlerce kişi hastanelik oldu!

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Aşkale ilçesindeki sudan kaynaklı salgın sebebiyle hastaneye 553 kişinin başvurduğunu, şu anda 20 kişinin müşahede altında olduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2016 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2016 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Salgın! Yüzlerce kişi hastanelik oldu!
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu Azizoğlu, Aşkale ilçesinde vatandaşların, önceki günden beri karın ve eklem ağrısı, yüksek ateş ve ishal şikayetleriyle Aşkale Devlet Hastanesine başvurması konusunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Halen bazı hastaların tedavisinin sürdüğünü belirten Azizoğlu, "Önceki günden beri Aşkale Devlet Hastanesine gelen vatandaşlarımız, içme suyundan kaynaklı bir rahatsızlık geçirdiğinden bahisle acil servise başvurmuşlardır. Erzurum'daki sağlık birimleri vatandaşlarımıza müdahalede bulunmuş. O günden bugüne 553 vatandaşımız sudan kaynaklı virüs nedeniyle hastanelere başvurmuş, bunlar hastanelerde müşahede altına alınmışlar ve çoğu taburcu edilmiştir. Şu anda yaklaşık 20 kişi müşahede altında" diye konuştu.

KLORLAMA İKİ KATINA ÇIKARILDI

Olayın içme suyundan kaynaklandığına işaret eden Azizoğlu, şöyle devam etti:

"Olay, içme suyunun klorlanmasında meydana gelen problemden kaynaklı, sudan içen vatandaşlarımızda çıkan bir rahatsızlık. İçme suyuna klor katılmasıyla ilgili ihmali olan kişilerle ilgili tahkikatı başlattık. Bunun yetkilisi, sorumlusu kim ise görevden alınması talimatını verdim. Çünkü halkımızın sağlığını korumak öncelikle sağlık görevlilerinin ve o işle ilgili olanların birinci görevleri. Depoların klorlanması sisteminden sorumlu olan kişilerin bunda ihmali var ise, ki olduğu anlaşılıyor çünkü klorlamaların eksik olduğu anlaşıldı. Dün itibariyle klorlamalar iki katına çıkarılarak sular içilebilir hale getirildi. Ama o güne kadar ihmali olan kamu görevlileri hakkında da yasal işlem yapılması talimatını verdim."

Olayda bir sabotaj olup olmadığı sorusuna Azizoğlu, "Şu ana kadar öyle bir bilgi gelmedi. Klor eksikliğinden kaynaklanan problem olduğunu söyledi sağlıkçılarımız. Bundan anlaşılıyor ki ihmal var, görevlilerin ihmali var. İşi önemsememesi, işini ciddi yapmaması var. İşini ciddi yapmayanlar, önemsemeyenler hakkında da gereğini yapmak bizim görevimiz. Şu an itibariyle klorlamalar normal seviyesine çıkarıldı. Suların kullanımı ve içimine dair herhangi bir sıkıntının olmadığı tespit edildi" yanıtını verdi.

Erzurum'un Aşkale ilçesinde bazı vatandaşlar, karın ve eklem ağrısının yanı sıra ishal ve yüksek ateş şikayetleriyle Aşkale Devlet Hastanesine başvurmuştu. Hastanede serum takılan hastaların birçoğu, müdahalenin ardından taburcu edilmişti. İlçede salgın olduğu ihtimali üzerine İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce inceleme başlatılmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.