Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Sağlıkta memnuniyet yüzde 39’dan 70’e çıktı"

Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şubesi tarafından düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, sağlıkta memnuniyet oranının 14 senede yüzde 39’dan yüzde 70’e çıktığını belirtti.AK Parti İzmir Milletvekili...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şubesi tarafından düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, sağlıkta memnuniyet oranının 14 senede yüzde 39’dan yüzde 70’e çıktığını belirtti.
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şubesi tarafından Kuşadası’nda yapılan toplantıya katılarak gündeme bulunan konulara dair açıklamalarda bulundu. Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, genel başkan Yardımcıları Kemal Çırak, Aldüllaziz Aslan, Sağlık Sen 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir’in katıldığı toplantıda Sürekli, sağlıkta memnuniyet oranının 14 senede yüzde 39’dan yüzde 70’e çıktığını söyledi. Sürekli Türkiye gündemine ilişkin de konuşarak, 15 Temmuz’un uzlaşma, birlik, beraberlik ve kardeşliği öğrettiğini, CHP milletvekili Ali Yiğit’in açıklamalarının ise İzmir hassasiyetleri ile örtüşmediğini ifade etti.
"Sağlık personelinin sorunlarının takipçisi olacağım"
Sağlıkta çalışanların 14 yılda iki katına çıktığını ifade eden Sürekli, “Bütçeden en fazla payı eğitim alıyor. İkinci sırada sağlık geliyor. Sağlıkta yapılan başarılı çalışmalar nedeniyle memnuniyet oranı AK Parti Hükümetleri döneminde yüzde 39’dan yüzde 70’e çıktı. Bunda sağlık çalışanlarımızın da özverili çalışmalarının payı var. Ben her zaman sağlık çalışanlarının sorunu ve taleplerinin takipçisi olacağım. İzmir’de sağlık çalışanlarının kreş sorunu vardı. Bunun önemli adımlar attık” dedi.
"Post modern istila girişimi"
Toplantıda Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sürekli, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Ben buna ’hain darbe kalkışması’ demiyorum. ’Post modern istila girişimi’ diyorum. 15 Temmuz’daki 246 şehidimize cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz bize uzlaşma, birlik, beraberlik ve kardeşliği öğretti. Biz bu birlik ruhunu, sonuna kadar muhafaza etmek için bütün vatandaşlarımızla birlikte ülkemizin geleceği, kardeşliği için var gücümüzle çalışacağız, gayret edeceğiz. 15 Temmuz’da oluşan Yenikapı ruhunun bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. FETÖ dahil tüm terör örgütlerine karşı mücadelemiz ise aralıksız sürecek" diye konuştu. Sürekli, CHP milletvekili Ali Yiğit’in İzmir’in ayrılması yönündeki açıklamalarının ise İzmir hassasiyetleri ile örtüşmediğini ifade etti.
"Soruna çözüm masası kurulacak"
Sağlık Sen İzmir Şubesi 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları talep ve sorunlarının görüşülüp çözüm yöntemlerinin geliştirileceği ’Soruna Çözüm Masası’ isimli bir hizmeti devreye soktuklarını söyledi. Yapılacak çalışmalar, hastaneler ve birinci basamakta yapılacak anketler sayesinde sağlık çalışanlarının sorun ve taleplerinin raporlandırılacağını anlatan Yıldırım, "Çalışanlarının sorunun çözmek için hareket edeceğiz. Bu masada sağlık alanındaki her meslek grubundan kişiler olacak. Masada hazırlanan raporlar siyasilere ve genel merkezimize iletilecek. Bu masa bünyesinde çalışanların sorun ve taleplerini iletebilecekleri bir telefon hattı kurulacak. Hangi sendikadan olursa olsun çalışanların haklarını elde etmeleri ve sorunlarını çözmek için çaba göstereceğiz" dedi.
"Döner sermaye havuzu ikiye bölünsün"
Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş de, on binlerce sağlık çalışanını ilgilendiren Döner Sermaye Ek ödemesi hakkında bir düzenleme önerdi. Memiş, hekim ve sağlık çalışanları arasındaki ek ödeme adaletsizliğinin giderilmesi için Döner Sermaye Havuzunun hekim ve sağlık çalışanları olarak ikiye bölünmesi gerektiğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.