Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıklı zayıflamanın yeni yolu: Online diyet

Sağlıklı beslenmek ve kilo vermek isteyen ancak diyet uygulamalarına katılmaya vakti olmayanlar, artık online diyet programlarını tercih etmeye başladı.Kilo vermek isteyip de vakit bulamayanların son tercihi online diyet oldu. Kişiler online diyet...

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlıklı beslenmek ve kilo vermek isteyen ancak diyet uygulamalarına katılmaya vakti olmayanlar, artık online diyet programlarını tercih etmeye başladı.
Kilo vermek isteyip de vakit bulamayanların son tercihi online diyet oldu. Kişiler online diyet sayesinde diyetisyenlerle temasa geçerken, sadece telefonla iletişime geçerek kilo vermeye başladı. Son günlerin modası online diyet programı hakkında bilgi veren Diyetisyen Mesuda Evirgen, hastaların öncelikle sitesindeki online diyet formunu doldurduğunu sonrasında ise kan değerleri ve diğer bilgilerini aldıktan sonra hastaya veya danışana özel bir diyet programı hazırladıklarını söyledi.
İstanbul’dan Van’a kadar birçok ilden, yurt dışından danışanlarının olduğunu belirten Evirgen, online diyet başvurusunda bulunan danışanlarının çoğunluğunun kadın ve çocuklar olduğunu belirterek, “Bana online diyet talebinde olan kişiler, diyet konusunda daha bilinçli oluyor. Birçok forumdan veya yorumda fikir aldıktan sonra bize ulaşıyorlar. Teknolojiyi kullanabilen, internetten bizim verdiğimiz bilgileri düzenli olarak kontrol edebilen hastalarımız online diyeti tercih ediyor” dedi.
Evirgen, diyetin sadece kilo vermek için yapılmadığını, sağlıklı beslenmek isteyenler için de bir yol haritası olduğunu ifade ederek, “Biz diyetisyenler olarak sadece kilo vermek isteyenlerin değil sağlıklı beslenmek isteyenlerin de sorularını yanıtlıyoruz. Verilen hizmet bununla da sınırlı kalmıyor. Danışanlardan ’kış için dondurucuya hangi sebzeleri atmalıyım’ veya ’nasıl sağlıklı yemek yapabilirim’ şeklindeki soruları da yanıtlayabiliyoruz” şeklinde konuştu.
"Van’dan hastamız var"
Türkiye’de online diyetin henüz yeni bir uygulama olduğunu söyleyen Evirgen, “Online diyet uygulaması Türkiye’de ilk kez İstanbul’da başladı. Amerika ve İngiltere gibi ülkelerde ise çok daha eskiye dayanan bir uygulama. Bizler bir buçuk yıldır bu hizmeti veriyoruz. Bu hizmeti verdiğimiz hastalar, ofisimize gelip gitmek zorunda olmadıklarından oldukça memnun kalıyorlar. Bu programlardan faydalananlar zamandan kazanıyorlar. Örneğin, Van’dan bize ulaşan bir hastamız var. Orada diyetisyen olmadığı için bize başvurma gereği duymuş. Sağlıklı beslenmek için bizlerden profesyonel destek alıyor” dedi.
Nasıl Yürütülüyor?
Hastaların adreslerine öncelikle beslenme günlükleri gönderdiğini daha sonra bu günlükler ışığında yeni beslenme listeleri oluşturduklarını kaydeden Evirgen, “Hastalarımızın günlük olarak doldurdukları formlarda günlük yenilen yemekler ve miktarları yazıyor. Ne kadar hareket ettiği belirtiliyor. 1 ayın sonunda bu günlükleri doldurulmuş olarak danışanlarımızdan geri alıyoruz. Ne kadar kilo verdiklerine bakıyoruz ve yeni beslenme programımızı bu bilgiler ışığında düzenliyoruz. Eğer insülin, tiroid gibi hastalıkları yoksa ayda 3-4 kilo yağdan vermek sağlıklı kilo verme miktarıdır. Danışanlara genelikle yağ oranına göre egzersiz öneriyorum. Profesyonel diyeti tam olarak uygulamalarını istiyorum. Minimum yağ oranına ulaştığımızda ve bölgesel kilo sıkıntımız kaldıysa hastalara bölgesel hareketler öneriyorum. Fakat herkes günde mutlaka 10 bin adım atmalı” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.