Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıklı Yaşam Tutkunları Ekolojik Pazarda Buluşuyor

Kartal Belediyesi Ekolojik Pazarı, Kartallıların yanı sıra, İstanbul’un değişik semtlerinden sağlıklı yaşam tutkunlarının vazgeçilmez adreslerinden biri olmayı sürdürüyor.2009 yılı Aralık ayında hizmete açılan Kartal Belediyesi...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kartal Belediyesi Ekolojik Pazarı, Kartallıların yanı sıra, İstanbul’un değişik semtlerinden sağlıklı yaşam tutkunlarının vazgeçilmez adreslerinden biri olmayı sürdürüyor.
2009 yılı Aralık ayında hizmete açılan Kartal Belediyesi Ekolojik Pazarı, sağlıklı yaşam tutkunlarını bu pazarda buluşturuyor. Kartal yüzde 100 Ekolojik Pazarı, sertifikalı organik ürünleriyle İstanbul halkına hizmet vermeye devam ediyor.
Anadolu Yakası’nın ilk, İstanbul’un ikinci ekolojik pazarı olma özelliği taşıyan, sağlıklı bir alışveriş ve çekim merkezi olarak tasarlanan Ekolojik Pazar’da, meyve ve sebzelerin yanı sıra, pamuk, makarna, ekmek, bakliyat, şampuan, temizlik ve tekstilden oluşan birçok ekolojik ürün bulunuyor. Yalnızca sertifikalı ürünlerin satıldığı ve geniş ürün yelpazesine sahip olan pazar, İstanbullulara sağlıklı alışveriş imkanı sunuyor.
DENETİMLERDE, NUMUNELERİN TAMAMI TEMİZ ÇIKTI
Kartal Belediyesi’nin yanı sıra; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sık sık denetimin yapıldığı pazara hiçbir ürün kontrol edilmeden sokulmuyor. Her meyve ve sebzenin mevsimine uygun şekilde satıldığı Kartal yüzde 100 Ekolojik Pazar’da son olarak gerçekleştirilen denetimler neticesinde ekiplerin aldığı numunelerin tamamı temiz çıktı.
Pazar’da yapılan habersiz denetimlerde ürünlerin sertifikaları, irsaliye ve faturalarından tezgah sahiplerinin ticari kimliklerine kadar her türlü belge kayıt altına alındı. Belge denetimlerinin yanı sıra pazarlardan örnekler alınarak, zirai ilaç kalıntı analizlerine de gönderildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerinin denetimleri neticesinde 15 farklı tezgah sahibinden alınan pirinç, mercimek, tavuk, bal, polen, yumurta, taze fasulye, domates, üzüm, erik, mandalina, kuru üzüm, muz, salatalık numunelerinin tamamı temiz çıktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.