Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıklı bir okul dönemi çocukların başarısını artırıyor

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayhan Çeri, çocukların okula sağlıklı ve mutlu bir başlangıç yapmasının gelecek yaşamlarını da olumlu yönde etkilediğini vurguladı.Memorial Diyarbakır Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2016 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2016 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayhan Çeri, çocukların okula sağlıklı ve mutlu bir başlangıç yapmasının gelecek yaşamlarını da olumlu yönde etkilediğini vurguladı.
Memorial Diyarbakır Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Ayhan Çeri, sağlıklı bir okul dönemi için ailelere önerilerde bulundu. Yakın bir dönemde göz muayenesi olmayan ve okula başlayacak çocuklara muayene yaptırılmasında fayda olduğunu belirten Çeri, “Özellikle diğer aile bireylerinde görme bozukluğu söz konusuysa, çocuğun bir göz doktoru tarafından değerlendirilmesi daha da önemlidir. Çocuklarda görme bozukluklarına yol açan en sık rahatsızlık; görme tembelliği ve şaşılıktır. Bunun yanında diğer görme kusurları da görülebilir. Hemen her rahatsızlıkta olduğu gibi görme kusurlarının da erken dönemde tespit edilmesi, tedavinin olumlu sonuçlanması açısından önemlidir” dedi.
“Aşıları tam olmalı”
Okul döneminde en sık karşılaşılan hastalıkların suçiçeği, kabakulak ve kızamık gibi virüs kökenli enfeksiyon hastalıkları olduğuna dikkat çeken Çeri, “Bu hastalıklar aşı ile önlenebileceğinden çocukların aşılarını düzenli bir şekilde yaptırmak gerekir. Bu sayede virüs kökenli enfeksiyon hastalıklarına yakalanmazlar ya da bu dönemi çok hafif geçirebilirler. Bu hastalıkların tedavi sürecinde ise, çocuğun istirahat etmesine, vitamin ve bol sıvı almasına, bulaşma riskini önlemek açısından çocuğun diğer sağlıklı arkadaşlarından uzak kalmasına dikkat edilmelidir. Çocukluk çağı hastalıklarının okul dönemi öncesindeki aşıları, okul başlamadan tamamlanmış olmalıdır” diye konuştu.
“Çocuklara el yıkama alışkanlığı kazandırılmalı”
Çocukların okula başlayacakları zamanlarda en sık rastlanan hastalık gruplarından biri de üst solunum yolu hastalıkları olduğunu vurgulayan Çeri, şunları kaydetti:
“Bunların büyük çoğunluğu enfeksiyon kaynaklıdır. Okulların açılmasıyla beraber çocukların kalabalık ve kapalı ortamlarda bir arada bulunması, sınıflarda havalandırmanın yetersizliği, havaların soğuması gibi nedenlerle üst solunum yolu enfeksiyonları gelişir. Oluşan bu enfeksiyonlar damlacık yolu yani aksırma, öksürme ile çok kolay bir şekilde diğer öğrencilere bulaşarak onların da hasta olmasına yol açabilmektedir. Enfeksiyon hastalıklarının yayılımını önlemede en etkili ve basit yöntemin el yıkama alışkanlığı olduğu unutulmamalıdır. El yıkama alışkanlığının edinilmesi için aileler çocuklarıyla birlikte ellerini yıkayıp, bunu eğlenceli bir hale getirebilir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.