Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıklı bir cilt için doğru beslenmek şart

Uzmanlar, sağlıklı bir cilt için doğru beslenme alışkanlığı kazanılması gerektiğini ve bu alışkanlık elde edildiği zaman cildin gençliği ve güzelliğini uzun yıllar boyunca koruyabileceğini belirtiyor.Tekirdağ Özel Star Medica Hastanesi...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2016 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2016 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzmanlar, sağlıklı bir cilt için doğru beslenme alışkanlığı kazanılması gerektiğini ve bu alışkanlık elde edildiği zaman cildin gençliği ve güzelliğini uzun yıllar boyunca koruyabileceğini belirtiyor.
Tekirdağ Özel Star Medica Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. İrem Eren Kutlutürk, sağlıklı bir cilt için doğru beslenme alışkanlığı kazanarak, cildin gençliğinin ve güzelliğinin uzun yıllar boyunca korunabileceğini söyledi. Dr. Kutlutürk, günlük tüketilen kaloriyi azaltarak, daha az yağlı beslenerek ve eğer gerekiyorsa doğru besin desteklerini kullanarak daha genç ve parlak bir cilde kavuşmanın mümkün olduğunu dile getirdi.
Dr. İrem Eren Kutlutürk, vücudun yaklaşık yüzde 7’sinin deri dokusundan oluştuğunu belirterek, "Yani 50 kilogram ağırlığındaki bir kadında 3.5 kilogram kadar deri bulunur. Deri hücreleri en hızlı değişen hücrelerdendir. İnsan derisi, bireye bağlı olarak 15 gün ile 3 ay arasında değişir. Dolayısıyla bu kadar hızlı değişen bir dokuyu beslenme durumu önemli ölçüde etkiler. Yeterli ve dengeli bir beslenme, cilt hücrelerini güçlü ve nemli tutar" ifadelerini kullandı.
"Cilt güzelliğinin ilk şartı sağlıklı kan dolaşımıdır"
Vücutta elzem yağ asidi eksikliğinin, cildin kurumasına ve çabuk yaşlanmasına neden olacağını kaydeden Dr. Kutlutürk , "Omega 3 ve omega 6 yağ asitleri, hücre zarını güçlendirir. Cildin daha genç görünmesini sağlar. Omega 3 ve omega 6 yağ asitlerini dengede tükettiğimizde, kan dolaşımı düzene girer ve cilde daha fazla oksijen taşınır. Katı yağlar, kılcal damar tıkanmalarına yol açar. Uzun süren dolaşım bozukluklarında, en güzel cilt bile doğal rengini kaybeder ve sağlıksız bir görünüm alır. Yani şöyle de diyebiliriz, cilt güzelliğinin ilk şartı sağlıklı kan dolaşımıdır. Dolayısıyla hayvansal yağlar, margarinler gibi doymuş yağlar, kılcal damar tıkanmalarına ve kalp hastalıklarına yol açar. Doğal koşullarda üretildiğinden emin olduğumuz tereyağı cilt için gerekli olan A vitamini içerdiğinden dolayı miktarına dikkat ederek doğal üretilen tereyağı kullanabiliriz" dedi.
Vücutta serbest radikal sayısı arttığında ciltte kırışıklıklar oluşacağını ve soluklaşacağını anlatan Dr. Kutlutürk açıklamasına şöyle devam etti:
"Serbest radikal, stres, sigara, alkol, kızartılmış ve kavrulmuş besinlerin vücuda alımı ve fazla kafein alımı sonucu oluşan ve sağlıklı hücrelere zarar veren moleküllerdir. Serbest radikaller cildin çabuk yaşlanmasına sebep olduğu gibi kanser gibi ciddi hastalıkların da ana sebebidir. Ama serbest radikallerden besinler aracılığıyla kurtulmak mümkündür. Küçük meyvelerin içinde bulunan antioksidanlar serbest radikallerin zararından hücreleri korur. A, C ve E vitaminleri önemli antioksidan vitaminlerdir. Bir avuç çilek veya yaban mersini, bir orta boy kivi veya portakal veya mandalina cildin ihtiyaç duyduğu C vitamini ihtiyacını karşılar."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.