Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Uygulama Tebliğ Resmi Gazete’de Yayınlandı

Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) Resmi Gazete’de yayınlandı.Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğü giren Sağlık Uygulama Tebliği’ne göre SUT eki EK-2/C-1 ismiyle yeni bir ek oluşturularak, bu listede yer alan işlemlerin üniversite hastanelerince...

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) Resmi Gazete’de yayınlandı.
Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğü giren Sağlık Uygulama Tebliği’ne göre SUT eki EK-2/C-1 ismiyle yeni bir ek oluşturularak, bu listede yer alan işlemlerin üniversite hastanelerince yapılması halinde işlem puanlarına yüzde 10 ila yüzde 30 arasında değişen oranlar ilave edilerek faturalandırılması sağlanacak. Yapılan bu yeni düzenleme ile üniversite hastanelerine fazla ödeme yapılacağı için SUT eki EK-2/C listelerinde yer alan bazı KVC işlemlerinin üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucularınca yapılması durumunda işlem puanlarına yüzde 15 ilave edilerek kuruma faturalandırılır kuralından kamu üniversite hastaneleri hariç tutuldu. Sağlık Uygulama Tebliği ile yapılan düzenlemeler şöyle:
“Danıştay 15. Daire 2013/8360 sayılı dava k. 2016/1775 sayılı kararı ile HBO tedavisi için resmi sağlık kurumu bünyesinde sualtı hekimliği ve hiperbarik tıp ile hava ve uzay hekimliği uzman hekimlerinden herhangi biri tarafından düzenlenen uzman hekim raporunun da geçerli olacağı hükmü kaldırıldı.
Fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemlerinde yer alan SUT eki EK-2/A-1 listesinde E4 kodu ile yer alan (fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında hizmet veren) hastanelerce SUT eki EK-2/C listesinde belirlenen fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemlerine ait puanlara yüzde 35 ilave edilerek faturalandırılması yönündeki düzenleme iptal edilerek, bu uygulama SUT eki EK-2/A-1 listesinde U1 ve U3 kodu ile yer alan (tıp fakülteleri bulunan devlet üniversiteleri sağlık uygulama ve araştırma merkezleri ile tıp fakülteleri bulunan devlet üniversiteleri ile ortak kullanım protokolü imzalayan Sağlık Bakanlığı hastaneleri) hastanelerce, SUT eki EK-2/C listesinde P915033 kodlu ’fizik tedavi ve rehabilitasyon A Grubu’ ile P915032 kodlu ’fizik tedavi ve rehabilitasyon B Grubu’ işlemleri için belirlenen puanlara yüzde 35 ilave edilerek faturalandırılması şeklinde düzenlendi.
Sağlık Bakanlığı’nca palyatif bakım tedavisi konusunda tescil edilmiş olan Sağlık Bakanlığı’na bağlı yataklı sağlık tesislerince faturalandırılan palyatif bakım tedavilerinin üniversite hastanelerince de faturalandırılabilmesi sağlandı.
SUT eki ayaktan başvurularda ödeme listesinde yer almayan ana dallar ve yan dallar eklenerek yeniden düzenlenerek, böylece tüm branşların kendi branşından kuruma fatura edebilmeleri sağlandı.
SUT eki Ek 2/A-1 listesi yeniden düzenlenerek, üniversite hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı yataklı sağlık tesisleri rollerine göre yeniden gruplandırıldı.
23 adet yeni ilaç ödeme listesine ilave edilerek vatandaşın erişimine sunuldu. Listeye ilave edilen bu ilaçlardan 2 adedi daha önce Türk Eczacıları Birliği aracılığıyla yurt dışından temin edilmekte iken, yurt içinde vatandaşın erişimine sunuldu.
Listede bulunan ve yeni ilave edilen ilaçlara ilişkin 10 ayrı endikasyonda (sistemik juvenilidiyopatikartrit, depresyon, cilt kanseri, miyelofibrozis, kolon kanseri, Gastrointestinal sistem tümörü, candidaenfeksiyonları, diyabetik maküler ödem, diyabet, nötropeni) düzenlemeler yapıldı.
Listeye ilave edilen ilaçlardan 2 tanesinin kanser endikasyonu (cilt kanseri, kolon kanseri, gastrointestinal sistem tümörü) bulunmakta.
İlaç Geri Ödeme Yönetmeliği’ne göre 17 adet imal ürün olağanüstü ilaç Geri Ödeme Komisyonu tarafından daha önce değerlendirilerek, 10.05.2016 tarihinde ödeme listesine ilave edildi.
Ayrıca İlaç Geri Ödeme Yönetmeliği’ne göre 2015/2-3. tur gündeminde yer alan 14 adet imal ürün olağanüstü ilaç Geri Ödeme Komisyonu tarafından daha önce değerlendirilerek, 10.05.2016 tarihinde ödeme listesine ilave edildi.
Alternatif Geri Ödeme Komisyonu tarafından değerlendirilen Hepatit C ilaçlarından yüzde 90-100 tedavi başarısı sağlayan ilaçlar ödeme listesine ilave edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.