Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Sağlık Konferansları” İkizce’de

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanları, Samsun ve çevre illerde gerçekleştirdiği "Sağlık Konferansları"nın bir yenisini de Ordu İkizce’de yapıldı.Ordu’nun İkizce ilçesinde gerçekleştirilen konferansa; İkizce Belediye...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanları, Samsun ve çevre illerde gerçekleştirdiği "Sağlık Konferansları"nın bir yenisini de Ordu İkizce’de yapıldı.
Ordu’nun İkizce ilçesinde gerçekleştirilen konferansa; İkizce Belediye Başkanı Bağri Söğüt, İkizce AK Parti ilçe Başkanı Hüseyin Korkmaz, İkizce Zabıta Müdürü, mahalle muhtarları ve çok sayıda ilçe halkı katılım gösterirken, açılış konuşmasını yapan Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen "Tip 2 diyabet ve metabolik cerrahi konusunda gerçekleştirdiğimiz bilgilendirme toplantılarımızın bir yenisini daha İkizce’de alanında uzman doktorlarımız tarafından gerçekleştiriyoruz. Samsunumuz da, çevre illerde ve ilçelerimizde geleneksel hale getirdiğimiz sağlık konferanslarımızda amacımız Tip-2 diyabet ve metabolik cerrahi konusunda katılımcıları bilgi sahibi yapmak. Bu anlamda siz değerli İkizceli hemşehrilerimize hoş geldiniz diyor, katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum" dedi.
"İNSÜLİN BİLE YETERSİZ KALIYOR"
Şeker hastalığından bir müddet sonra dışarıdan alınan insülinin de yetersiz kalacağını ifade eden Genel Cerrahi ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al, "Şeker hastası insülin kullanmaya başlıyor. Daha sonra bu insülin değeri ikiye çıkıyor ve bu git gide artıyor. Bu şekilde devam ediyor ve dünyanın insülinini kullansanız bile bir zaman sonra bunlar yetersiz kalacaktır. İlaç arttıkça pankreansdaki insülin değeri de iflas etmiş oluyor. Şeker hastalarında kendi pankreans organındaki insülinin tükenmesi 10 ile 25 yılları arasında değişiyor. Bu organımızdaki insülin deposu azaldığı ve kandaki şeker değeri bozulduğu zaman insülin sayısı artıyor. Ve artık pankreans kendi şeker üretemez haline geldiğinde ne kadar dışarıdan insülin alsanız da fayda etmeyecektir. Ve bu şeker eksikliği de organlara zarar verecektir. Şekerin dokunmadığı organ yok" dedi.
"ŞEKER HASTALIĞI SİNSİ VE ÖNEMLİ BİR HASTALIKTIR"
Opr. Dr. Muzaffer Al "Hastalığın başladığında tek bir ilaç kullanırken hasta kendini şöyle avutuyor: ’Benim şekerim yükseldi ama doktor ilaç verdi düzelecektir iyiye gidiyorum.’ O zamanda ince orta ve kalın damarda hasar başlıyor. Çevrenizde bacağı kesik şeker hastaları vardır. Bunlar hastalığın başlangıcında değil hastalığın ileri sürecinde zarar verdi. 15 yıl sonra ülkemizde iki kişiden biri şeker hastası olacaktır. Kendinizi iyi hissetseniz bile şeker hastalığının farkında olmayacaksınız. Aradan geçen zamanla o şeker rezerveleri azalacağı için doktora gelseniz bile faydası olmayacaktır. O yüzden şeker hastalığı sinsi ve önemli bir hastalıktır" diye konuştu.
"AMELİYATLARIMIZDA YÜZDE 90 BAŞARI"
Yaptıkları cerrahi yöntemlerde yüzde 90 başarı sağladıklarını söyleyen Al, "Tamamen kapalı bir ameliyat olan bu cerrahi yöntemde ince bağırsağımızın son 256 santimde şeker hastalığına iyi gelen hormonlar var. O bağırsak bölümünü daha öne alıyoruz. Gıdanın içeriye daha erken girmesini sağlıyoruz. O iyi huylu maddeleri aktif hale geçiriyoruz. Ve o iyi huylu maddeler canlandığı zaman geride kalan insülin depolarını ve kapasiteleri artıyor. Kısacası iyi hormonları devreye sokuyoruz kötü hormonları devre dışı bırakıyoruz. Ve bu cerrahi yöntemle hastalarımız insülin kullanımı bırakarak yüzde 90 başarı sağlıyoruz. Yani şeker hastalığının ameliyatla yöntemi var" diyerek sözlerine son verdi.
8 ay önce ameliyat olan Erkan Köksal isimli hasta İkizce halkının şeker hastalığının farkında olmadığını söyleyerek, "Şeker hastası olduğumu 3 sene sonra öğrendim ve farkında değildim. Öğrendiğimde hap ile başladım ve hastalık ilerledikçe ilaç fazlalaşıyor ve bir müddet sonra kullandığınız ilaçlar fayda etmiyordu. Her yemekten sonra insülin vuruluyordum. Şeker hastalığının da tedavisi olduğunu öğrendim. Bir hafta sonra da kendimi ameliyat masasında buldum ve ameliyat olduğumda her şey düzeldi. Yani ameliyat olduğundan beri bir tane dahi insülin vurulmadım. Ameliyat sonrası da normal yemeklerden yiyebiliyorum. Hocamıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konferans sonrası Genel Cerrahi ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al katılımcıların sorduğu sorulara cevap verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.