Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Hizmetlerinde Yıldırım Farkı

Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında vatandaşlara sağlık hizmeti de sağlayan Yıldırım Belediyesi, Tıp Merkezi, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile Psikolojik Rehberlik ve Eğitim Merkezi’nde ilçe sakinlerinin temel ihtiyaçlarından olan sağlık alanında örnek çalışmalara imza atıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2018 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2018 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Hizmetlerinde Yıldırım Farkı

Sosyal belediyecilik çatısı altında gerçekleştirdiği çalışmalarla Yıldırımlıların yaşam kalitesini yükseltmek ve refahını sağlamak için desteğini sürdüren Yıldırım Belediyesi, sağlık yatırımlarıyla ilçede önemli hizmetler yürütüyor. Türkiye’de sağlık hizmeti veren belediyeler arasında bulunan Yıldırım Belediyesi, bünyesindeki Tıp Merkezi ile Yıldırımlılara şifa dağıtıyor. Uzman hekim kadrosu, sağlık personelleri ve tüm çalışanları ile modern koşullarda sağlık hizmeti veren Yıldırım Tıp Merkezi, bünyesindeki Dahiliye, Göz, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kulak Burun Boğaz, Çocuk Hastalıkları ile Diş polikliniklerinin yanı sıra Acil Servis Polikliniği ile de ilçe sakinlerine hizmet veriyor. Bunun yanında radyoloji ve laboratuvar ünitesine de sahip olan merkezde tetkik ve tanı işlemleri de gerçekleştirilirken, hasta nakil hizmetlerinin yanı sıra defin hizmetleriyle de vatandaşların acısını hafifletmek adına önemli çalışmalar uygulanıyor. Yılda ortalama 150 bin Yıldırımlıya poliklinik hizmeti veren Yıldırım Tıp Merkezi, özel sağlık merkezi standartlarındaki yapısı ile ilçe sakinlerinin yüzünü güldürüyor.

53 BİN KADINA KANSER TARAMASI

İlçede sağlık hizmeti veren bir diğer kurum olan ve Yıldırım’da kanserle etkili mücadelenin merkezi haline gelen Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), on binlerce Yıldırımlı kadına umut oluyor. Yıldırım Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi çalışmaları çerçevesinde Yıldırım’da kanser taramaları gerçekleştiriliyor. Merkezde 2015 yılından bugüne kadar tamamı ücretsiz 53 bin 330 kadına meme, serviks ve kolorektal taraması yapılarak olası risk durumu tespit edildi. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nde 30-65 yaş arası kadınlar rahim ağzı kanseri, 46-69 yaş arası kadınlar meme kanseri, 50-70 yaş arası kadınlar da kolorektal kanser taramalarını ücretsiz yaptırarak kansere karşı elini güçlendiriyor. Ayrıca erkek vatandaşlar da KETEM’de kolorektal tarama yaptırarak hastalık riskinin erken teşhis edilmesinden faydalanabiliyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar dahilinde, muhtarlıklar ve STK’lar üzerinden gelen talepler doğrultusunda tarama yaptırmak isteyen kadınlar Yıldırım Belediyesi’nin araçlarıyla diledikleri takdirde evlerinden alınarak işlemlerinin yapılmasının ardından ücretsiz olarak tekrar evlerine bırakılıyor.

HER YAŞTAN YILDIRIMLIYA DESTEK

Öte yandan ailenin korunmasına yönelik geliştirdiği projelerle farkındalık oluşturan Yıldırım Belediyesi, bireylerin hayatın içerisinde karşılaştığı sosyal sorunları önlemek ve aile içerisinde yaşanan sorunları çözüme kazandırmak için ilçe sakinlerine psikolojik destek de sağlıyor. Kadın, çocuk, genç ve ailelere psikolojik, sosyolojik ve kişisel gelişim konularında destek vermek ve bireylerin yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla danışmanlık hizmeti sağlayan Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Birimi, 1 uzman psikolog, 1 çocuk psikoloğu, 1 kariyer ve aile danışmanı ile 2 sosyolog-aile danışmanı ile seanslarda çocuk ve ergen danışmanlığı, aile danışmanlığı, kariyer danışmanlığı ve yetişkin danışmanlığı konuları ile en büyük sosyal problemlerinin başında gelen madde bağımlılığına karşı da vatandaşlara destek sağlıyor. Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde, 2015 yılından bugüne kadar 4 bin 255 danışana 8 bin 417 seans düzenlenerek ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti verildi. Öte yandan Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nin uzman kadroları tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde aynı dönemde 10 bin 365 Yıldırımlıya ulaşılarak bilinç ve farkındalık uyandırıldı.

NİTELİKLİ TIP MERKEZİ

Yıldırım’da asli hizmetlerin yanında doğrudan insanların yaşamına etki edecek çalışmaları gerçekleştirmeye büyük önem verdiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İnsanlarımızın sağlığını korumak ve hastalarımıza şifa bulmak adına sosyal belediyecilik faaliyetlerimizde sağlık yatırımlarımıza büyük önem veriyoruz. Hastane niteliklerinde koşullar, modern ekipmanlar ve uzman çalışanlarımızla Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi’mizle vatandaşlarımızın yanındayız. Yatırımın en büyüğünü insan sağlığına yapılan yatırım olarak görerek sağlık merkezlerimize yenilerini ekliyoruz. İlçemizin en kalabalık nüfusuna sahip bölgesi olan Millet Mahallesi’nde hizmete giren aile sağlığı merkezimiz ile önemli bir eksikliği giderdik. Öte yandan Yediselviler, Sıracevizler ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerinin ortak noktası olan bölgeye aile sağlığı merkezi kazandırarak vatandaşlarımızın yürüme mesafelerinde sağlık hizmetine ulaşmalarını sağladık. İnşası devam eden Yeşilyayla Mahallesi Hatice Aslanoba Aile Sağlığı Merkezi de bölgede önemli bir sağlık tesisi olacak. Mahalle konaklarımızı hemşehrilerimizin ihtiyacına göre dizayn ederken, vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda aile hekimliklerine yer veriyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızdan cenazesi olanların, en zor günlerinde tüm işlemleri ücretsiz olarak sağlayarak, acılarını ve kederlerini bir nebze de olsa hafifletmeye çalışıyoruz. Bu bizim kültürümüzün ve kadim medeniyetimizin yüklediği bir görev” dedi.

‘ERKEN TEŞHİS, HAYAT KURTARIR’

Kanser hastalığının günümüzde mücadele edilen en önemli rahatsızlıkların başında geldiğini, en etkin mücadelenin erken teşhis ve tedavi ile mümkün olduğunu hatırlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Son yıllarda insanların beslenmeden çevre şartlarına kadar birçok nedenle kanser vakalarına yakalandığını görüyoruz. Çağımızın en büyük hastalıklarından biri olan kanserle mücadelenin en etkin yolu erken teşhis ve tedavi ile mümkün. Biz de Yıldırımlı kadınlarımız başta olmak üzere tüm hemşehrilerimizde kansere karşı farkındalık uyandırmayı vazifelerimizin başında görüyoruz. Özellikle risk grubunu oluşturan 30-65 yaş arası vatandaşlarımızı KETEM’de ücretsiz kanser taraması yaptırmaya bekliyoruz. Yapılacak her erken teşhisin hayat kurtaracağı bilinciyle bu hizmetimizi tüm çalışmalarımızın önünde görüyoruz. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz, muhtarlıklar ve STK’lar üzerinden gelen talepler doğrultusunda isteyen kadınlarımızı evlerinden alarak işlemlerinin yapılmasının ardından araçlarımızla ücretsiz olarak tekrar evlerine bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘HEMŞEHRİLERİMİZİN DERTLERİNE ORTAK OLUYORUZ’

Yaşam koşullarının, iş hayatının ve sosyal birçok nedenin zaman zaman insanları olumsuz etkileyebildiğini belirten Başkan Edebali, “İnsanlarımız hayatın her anında zaman zaman problemlerle karşılaşabildiği gibi aile yaşantılarında, iş hayatlarında ve eğitim dönemlerinde sorunlu süreçler yaşayabiliyor. Özellikle ekonomik problemler, eşler arası geçimsizlik ve aile içi sorumluluklarda dengesizlik gibi konular evliliklerin temelini sarsan sorunların başında bulunuyor. İş yaşamında da işveren ya da idarecilerle yaşanan sorunlar, mesleki mutsuzluk insanlarımızı zorlayabiliyor. Psikolojik rehberlik ve danışmanlık hizmetimizi çok önemsiyoruz. Günümüzde şehir hayatında sosyal problemlerin olduğu bir alanda bireylerin ve ailelerin yanında olmayı, destek sağlamayı kendimize bir sorumluluk olarak görüyoruz. Tamamen ücretsiz olan bu hizmetimizin de sosyal belediyecilik alanında yürüttüğümüz hizmetler içerisinde örnek bir çalışma olduğuna inanıyorum. Hemşehrilerimizin dertlerine ortak olmak, sorunlarına çözüm aramak için oluşturduğumuz Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde, kendilerine destek sağlıyor, her zaman yanlarında olduğumuzu hissettiriyoruz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.