Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Çalışanları Yine ‘Sağlık-sen’ Dedi

Sağlık ve sosyal hizmet alanında genel yetkili sendika yine 233 bin 650 üye ile Sağlık-Sen oldu. Sağlık-Sen, geçen yıl 211 bin 448 olan üye sayısını 233 bin 650’ye çıkardı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu’ndaki diğer iki sendikanın toplam...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık ve sosyal hizmet alanında genel yetkili sendika yine 233 bin 650 üye ile Sağlık-Sen oldu. Sağlık-Sen, geçen yıl 211 bin 448 olan üye sayısını 233 bin 650’ye çıkardı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu’ndaki diğer iki sendikanın toplam üye sayısından daha fazla üyeye ulaşan Sağlık-Sen, 2009 yılında elde ettiği yetkiyi, bu yıl da sürdürmüş oldu.
Sağlık-Sen’e en yakın sendikanın üye sayısı yaklaşık 96 bin 400, diğer sendikanın üye sayısı ise 39 bin 130 civarında. En yakın iki sendikanın toplam üye sayısı 135 bin civarında olurken, Sağlık-Sen iki sendikanın toplam üye sayısından yaklaşık 100 bin fazla üyeye sahip oldu. Bu yıl üye sayılarında dikkat çeken bir ayrıntı ise, diğer iki sendikanın üye kaybetmesi oldu.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş yaptığı açıklamada, bu sonucun gece gündüz demeden sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözümü için çalışan Sağlık-Sen ailesinin bir başarısı olduğunu söyledi. Sağlık-Sen sürekli üye artışı yaparken, rakip sendikaların üye kaybetmesinin sağlık çalışanlarının görüşünü yansıtması bakımından anlamlı olduğunu söyleyen Memiş, “Ortaya çıkan tablo, biz çalışıp kazanım elde ederken, çamur atıp, tutmazsa izini bırakarak karalama derdinde olanlara sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının verdiği en büyük cevaptır” şeklinde konuştu.
Sağlık-Sen olarak sendikacılığı ücret boyutuna hapsetmediklerini söyleyen Memiş, “Sorunlardan beslenmek yerine, sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapıyor, ilgili kurum ve kuruluşlarla sorunların çözümü için çalışmalar yürütüyoruz. Bazılarının hayalini bile kuramayacağı kazanımlar elde ediyoruz. Olmaz denilen lisans tamamlama hayata geçti, kreş konusunda bakanlık genelge yayınladı. Yıpranma payı konusunda önce sözünü aldık, ardından da toplu sözleşmede karar aldırdık, bu yılsonuna kadar bütün sağlık çalışanlarının yıpranma payı almasını sağlayacak düzenlemenin hayata geçmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Memiş, elde ettikleri her kazanımın diğer sendikalar tarafından ideolojik körlük içinde eleştirilip değersizleştirilmeye çalışılmasının, bu sendikaların kendi üyeleri tarafından da diğer sağlık çalışanları tarafından da kabul görmediğinin ortaya çıktığını ifade etti.
Sorunların çözümü için her platformu değerlendirdiklerini söyleyen Memiş, öncelikli konularının yıpranma payının hayata geçmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıması ve sağlık çalışanlarının emekli maaşlarının yükseltilmesi olduğunu kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.