Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Bakanlığından, “Suriyelilere Aile Planlaması Desteği” haberine açıklama

Sağlık Bakanlığı, Milliyet Gazetesi’nde Abdullah Karakuş imzalı “Suriyelilere Aile Planlaması Desteği” başlıklı habere açıklama getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2017 20:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2017 20:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Sağlık Bakanlığı, Milliyet Gazetesi’nde Abdullah Karakuş imzalı “Suriyelilere Aile Planlaması Desteği” başlıklı habere açıklama getirdi.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “16.09.2017 tarihli Milliyet Gazetesi’nde Abdullah Karakuş imzalı ’Suriyelilere Aile Planlaması Desteği’ başlıklı bir haber yer almıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin nüfus politikaları belli olup, kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu politikalar Bakanlığımız tarafından da hassasiyetle takip edilmekteyken, haber yanlış bir algı oluşturmaktadır. Haberin yazarı ile de görüşülmüş, bu çalışmaların üreme sağlığı kapsamında yürütüldüğü bilgilendirmesi yapılmıştır. Habere konu olan çalışmalar, ’aile planlaması’ ya da ’doğum kontrolü’ maksatlı olarak sürdürülmemektedir. Uygulanan politika gereği ’aile planlaması’ ya da yaygın ifade ile ’doğum kontrolü’ gibi kavramlar tamamen geride bırakılmıştır. Bakanlığımız mevzuat tarafından tevdi edilen sağlığın korunması ile ilgili çalışmaları yürütmektedir. Bu kapsamda, özellikle anne ve çocuk sağlığı açısından çalışmalar yapılmaktadır. Yanlış bir algı oluşmaması için belirtmek gerekir ki, haberin içeriğinde yer alan konular, yeni olmadığı gibi, Suriyelilere mahsus da değildir. Bu bağlamda kendi vatandaşlarımıza sunulan hizmetler ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimize de verilmektedir. Suriyelilere de sunulan olağan bir sağlık hizmetinin yanlış anlamalara yol açmaması için bu açıklamayı yapma gereği doğmuştur” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.