Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Bakanlığı Zonguldak’ta 116 Öğrenciye Bisiklet Hediye Etti

Sağlık Bakanlığı’nın, ’Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ çerçevesinde Zonguldak’ta 116 öğrenciye bisiklet hediye edildi.Spor Salonu bahçesinde düzenlenen etkinliğe, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Zonguldak...

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2016 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2016 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanlığı’nın, ’Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ çerçevesinde Zonguldak’ta 116 öğrenciye bisiklet hediye edildi.
Spor Salonu bahçesinde düzenlenen etkinliğe, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, İl Sağlık Müdürü Bilal Cin, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Özkan Gün, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Toplumda fiziksel aktivitenin arttırılması çerçevesinde 116 öğrenciye bisiklet dağıtılacağını ifade eden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya, Türkiye’de yaşayan bireylerin yüzde 72’sinin düzenli fiziksel aktivite yapmadığını ifade etti.
Düzenli aktivite alışkanlığının kazandırılması için Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları olduğunu ifade eden Kaya, şu ifadelere yer verdi:
"Toplumda fiziksel aktivitenin arttırılması projesi 2015-2018 kapsamında Sağlık Bakanlığımız tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda öğrenim gören öğrencilere verilecek olan bisiklet dağıtım töreninden dolayı burada bulunuyoruz. Hareketsiz yaşam, toplumumuzun en önemli halk sağlığı problemidir. Kolon kanserinin yüzde 25’inin, meme kanserinin yüzde 25’nin, diyabet ve iskemik kalp hastalığının yüzde 30’unun sebebidir. Burada yapılan çalışmalar da göstermiştir ki ülkemizde bireylerin yüzde 72’si düzenli fiziksel aktivite yapmamaktadır. Bu da obezite ve diğer kalp hastalıklarını artırmaktadır. Bakanlığımız da bulaşıcı olmayan hastalıklarla mücadele için bu durumu tespit edip harekete geçmiş. Toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini arttırmayı, yeterli ve dengeli beslenmeyi, düzenli aktivite alışkanlıklarını kazanmayı teşvik etmeyi amaçlamıştır. Bu kapsamda çocukluk çağında kazanılacak olan olumlu davranış değişikliklerinin çok etkili olduğu görülmüştür. Çünkü çocuklarımız da gelecekte yetişkin bir birey olacaktır. Kazanılmış alışkanlığı devam ettirecektir. Bugün geleceğimizin emaneti olan çocuklarımıza dağıtacağımız bisikletlerin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."
275 BİN BİSİKLET HEDİYE EDİLECEK
Obezitenin günümüzün en büyük hastalıklarından biri olduğunun altını çizen AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ise öğrencilerin sporda branşlaşması için ilkokul dördüncü sınıftan itibaren spor branşı seçeceğini söyledi.
Çaturoğlu, "Obezite, günümüzün en büyük hastalıklarından bir tanesidir. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığımız bununla mücadele etmek için bir dizi önlem ortaya koymaya çalışıyor. Bunlardan bir tanesi de sağlıklı yaşam çerçevesi içerisinde bisiklet dağıtımı, bununla alakalı olarak 2015 yılında Sağlık Bakanlığımız 40 bin bisiklet dağıttı. Bu yıl da 150 bini şehir bisikleti, 100 bini dağ bisikleti, 25 bini çocuk bisikleti olmak üzere toplam 275 bin bisiklet daha dağıtacağız 2016 yılı içerisinde. Bugün burada 116 çocuğumuza çocuk bisikleti dağıtacağız. Tabii 19 Mayıs’ta ve takip eden tarihlerde bu dağıtımlar Zonguldak çapında devam edecek. Hükumetimizin yapmış olduğu sadece bu çalışma yok. Sporla ve sağlıklı yaşamla alakalı çalışmalar var. Bunlardan bir tanesi ve en önemlisi her çocuğumuz dördüncü sınıftan sonra bir spor branşı seçecek. Velileri ve öğretmenleri de yardımcı olacak. Kendi yönelişi hangi tarafa ise ve ömür boyu devletimiz o spor dalında o çocuğumuzu yetişkin dahi olsa destekleyecek. Ben buna asrın en büyük projelerinden bir tanesi diyorum. Çok güzel bir proje, bunu yaptığımız takdirde çocuklarımız bilgisayarın başında oturmaktan ya da hareketsiz bir takım işler yapmaktan dolayı yakalandığımız hastalık risklerinden büyük oranda arınmış olacak" ifadelerini kaydetti.
Programda 116 ilkokul öğrencisine bisikletleri hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.