Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş’ten İlaç Müjdesi

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, katıldığı ilaç üretiminde yerlileşme konulu bir toplantıda ilaç temini konusunda müjdeler verdi. Müsteşar Gümüş, “Hükumet, en iyi şekilde eczacılarımızı destekleyecek çalışmaları...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, katıldığı ilaç üretiminde yerlileşme konulu bir toplantıda ilaç temini konusunda müjdeler verdi. Müsteşar Gümüş, “Hükumet, en iyi şekilde eczacılarımızı destekleyecek çalışmaları yapıyor. Bir mutabakat sağlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bütün ilaçları alınmış olacak” dedi.
Servier, Abdi İbrahim ve İlko İlaç firmaları tarafından "Yerlileşme Protokolu" imza töreni toplantısı bugün saat 10.00’da Taksim CVK Boshphorus Otel’de gerçekleşti. İmza Törenine, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş de katıldı. Törende bir konuşma yapan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Eyüp Gümüş; "Sağlığa baktığımızda, vatandaş gözüyle iki sorun var. Birincisi, vatandaş ‘İlaca erişiyor muyum?’ diye; ikincisi, ‘Hastane ve doktor var mı?’ diye soruyor. Bunlar birinci etapta değerlendirilen konular. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Türk Eczacılar Birliği ile yapacağı protokol bir haftadan beri gündemde. Dün gece itibariyle anlaşıldı, sorun çözüldü. İlaç alımları devam edecek. Bunun arkasında başka konularımız da var. Bunların başında Türkiye’de ilaç üretimi, yerlileştirme, tıbbi teknolojide yerlileştirme, üretim kapasitesi, Türkiye hastaneleri, sağlık turizmi gibi çok geniş bir yelpaze var. Bunları da tartışmalıyız. Bugün baktığımızda, Türkiye’de ilaç harcamaları 20 milyarların üzerine gelmiş durumda. Türkiye, Avrupa’da 7. ve dünyada 18. İlaç üretimi yapan ülke durumunda. Her geçen gün yeni ilaçlar, yeni teknolojiler ile gelişen teknolojiyi yakından izliyoruz” şeklinde konuştu.
Öte yandan, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Müsteşar Prof. Dr. Eyüp Gümüş, “Hükumet, en iyi şekilde eczacılarımızı destekleyecek çalışmaları yapıyor. Bir mutabakat sağlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bütün ilaçları alınmış olacak. Ciroları düşük olan eczanelerimiz var, onları da destekleyecek bir paket hazırlanmış oldu. Herhangi bir sorun yok. Anlaşmanın uzun vadeli olması planlanıyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.