Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Sağlığa Yenilikçi Bir Bakış Açısı: Mobil Sağlık” Raporunun Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “İnanıyorum ki bu insanlık dışı eylemler, yine insani vicdanı olan toplumlar tarafından hak ettikleri o makus, karanlık tarihlerine gönderilecektir. Bu anlamda herkese ’ama’sız ve ’lakin’siz teröriste...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “İnanıyorum ki bu insanlık dışı eylemler, yine insani vicdanı olan toplumlar tarafından hak ettikleri o makus, karanlık tarihlerine gönderilecektir. Bu anlamda herkese ’ama’sız ve ’lakin’siz teröriste ve terör eylemine karşı tavır koymak düşüyor” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Sağlığa Yenilikçi Bir Bakış Açısı: Mobil Sağlık” raporunun tanıtım toplantısına katıldı. Müezzinoğlu program kapsamında yaptığı konuşmada son zamanlarda yaşanan terör olaylarına değinerek, “Ne yazık ki son dönemde konuşmalarımıza hem ülkemizin hem insanımızın maruz kalmadığı bir terör eylemini gündem etmeden başlayamıyoruz. Son dönemde ülkemizde gerek Güneydoğu bölgemizde süren terörle mücadele süreçlerinde kaybettiğimiz şehitlerimiz, gerekse aklın, insani değerlerin asla izah edemediği masum insanların katline dönük terör eylemleri Ankara ve İstanbul’da yaşadık ama az önce bir başka toplantıdan buraya gelirken, Brüksel’de havaalanında iki büyük patlama haberiyle karşı karşıya kaldık. Bakıyoruz Paris’te, bakıyoruz Brüksel’de, bakıyoruz İstanbul’da, bakıyoruz Ankara’da insanlığın hiçbir değeriyle bağdaşmayan, tesadüfen masum insanları hedef alan, bazen hamile hamile annelerin arasında olan bazen, bazen bir buçuk yaşında çocuğu kucağında olan anneler var, bazen 80 yaşındaki bir anne veya baba var ama terör eylemi ne yazık ki bir taraftan ülkemizin ve insanımızın huzurunu bozarken, diğer taraftan da insanlığı terör sorunu haline gelmeye başladı. Burada ülke yöneticileri olarak, burada toplumun karşısında sorumlulukları olan STK’lar olarak şunu inatla ve ısrarla söylememiz gerek; ne pahasına olursa olsun insanlık, ne pahasına olursa olsun insanlığın geleceği, ne pahasına olursa olsun inatla ve ısrarla daha güçlü ve daha huzurlu yarınlara, birlik ve beraberlik içinde yürümek. Bunu insanımız başaracak güce ve iradeye sahiptir. İnanıyorum ki bu insanlık dışı eylemler, yine insani vicdanı olan toplumlar tarafından hak ettikleri o makus, karanlık tarihlerine gönderilecektir. Bu anlamda herkese ’ama’sız ve ’lakin’siz teröriste ve terör eylemine karşı tavır koymak düşüyor. Hepimize bunu birlikte başarabilmek düşüyor. İnanıyorum ki bu anlamda gerek insanlık gerekse insanımız, düne göre daha güçlü bir birlikteliğin daha net bir tavrın yolculuğunu yapacaktır. Bu anlamda şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanlığı olarak mobil sağlığa önem verdiklerini dile getiren Müezzinoğlu, “Sağlık dinamiklerimizi şekillendirirken ana kolonlarımızın başında mobil sağlık geliyor. Artık bilişim teknolojisi, iletişim teknolojisi, mobil teknoloji Sağlık Bakanlığı’nın ve sağlık yönetiminin ana kolonların başında geliyor. Doğru bir kolon kendisini geliştirebilen, hızını her geçen gün güncelleyebilen bir mobil iletişim sistemini, Sağlık Bakanlığı olarak, bunu üniversitelerimizle, bunu STK’larla; vizyonu geniş yarınlarına kendisini bir taraftan sürdürülebilir yaparken diğer taraftan da geliştirilebilirliğini de merkeze alan bir anlayışla şekillendiriyoruz” şeklinde konuştu.
“E-NABIZ SİSTEMİNİ KULLANANLARIN SAYISI 3 MİLYONU AŞTI”
E-nabız sistemini kullananların sayısının 3 milyon 350 bini bulduğunu belirten Müzezzinoğlu, “3 milyon 350 bin vatandaşımız artık e-nabızda kendi bütün sağlık bilgilerini taşıyabiliyor. Hangi hastanede hangi tetkik yapılmış, hangi ilaçlara alerjisi var ve hekimine pas edebileceği bütün bilgileri cebinde taşıyabiliyor” değerlendirmesinde bulundu.
“70 BİN YATAK KAPASİTELİ HASTANELER 2017 SONU İTİBARİ İLE HİZMETE GİRMİŞ OLACAK”
Yapımı devam eden hastaneler hakkında da bilgiler veren Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
“Şu anda Türkiye Sağlık Bakanlığı olarak yalnız kamu olarak bizim yaptığımız hastane sayımız 230’un üzerinde ve 40 bin yatak kapasitesinin üzerinde inşaatlarımız devam ediyor. 40 bin yatak kapasiteli hastaneler 2016-2017 sonu itibariyle hizmete girmiş olacak. Kamu-özel imkanlarıyla yaptığımız 30 bin yatak kapasiteli şehir hastaneleri de 2016-2017 sonu itibari ile büyük oranda hizmete girecek. 2016 diyorum çünkü Haziran’da Mersin Şehir Hastanesi, Yozgat Şehir Hastanesi, Isparta Şehir Hastanesi; Ankara 3 bin 760 yatak kapasiteli bu bölgenin yani Avrupa’da dahil en büyük şehir hastanesi seneye bu vakitte hizmete girmiş olacak. 30 bin yatak kapasite ve 40 bin yatak kapasite topladığınızda 70 bin yatak kapasiteli hastaneler bu ülkenin hizmetine 2017 sonu itibari ile girmiş olacak.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.