Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlığa harcanan paranın yüzde 12’si diyabete

Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Türkiye’de sağlığa harcanan paraların yüzde 12’sinin diyabet ve diyabete bağlı hastalıklara gittiğini söyledi.Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “14 Kasım Dünya Diyabet...

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlığa harcanan paranın yüzde 12’si diyabete
Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Türkiye’de sağlığa harcanan paraların yüzde 12’sinin diyabet ve diyabete bağlı hastalıklara gittiğini söyledi.
Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” nedeniyle yürüyüş düzenledi. İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi üzerindeki Verem Savaş Dispanseri önünden başlayan yürüyüş, cadde boyunca devam ederek başladığı noktada son buldu. Yürüyüşe Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Güney, Türk sinemasının emektar oyuncuları Sıtkı Sezgin ile İhsan Gedik, sağlık çalışanları, diyabet hastaları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş sonunda Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından açılan stantlarda halkın bilgilendirici broşürler dağıtıldı.
“Dünyada 415 milyon diyabetli var”
Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, “Dünya gün geçtikçe yaşlanıyor. Bununla beraber kronik hastalıklarda artıyor. Diyabette hızla artıyor. Bugün dünyada 415 milyon diyabetli insan var. Erişkin insanların yüzde 7-8’i diyabetli. Gün geçtikte bu hızla artıyor. 2040 yılında 600-700 milyon civarında insanın diyabet olacağı söyleniyor. Dünya gün geçtikçe hem yaşlanıyor, hem de obez hale geliyor. Biz de Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bu obezitenin önüne geçmek istiyoruz. Bunları başarırsak hem Türkiye ekonomisine, hem de dünya sağlığına bir katkımızın olacağını düşünüyorum. Sağlığa harcanan paraların yüzde 12’si diyabet ve diyabete bağlı hastalıklara harcanıyor” dedi.
Samsun nüfusunun yüzde 7-8’inin diyabetli olduğunu belirten Kasapoğlu, “Biz özellikle her gün 10 bin adımın yürünmesini istiyoruz. Hareketsiz yaşam birçok hastalığı ve onunla birlikte birçok komplikasyonları peşinde getiriyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.