Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Safra kesesinden 200 tane taş çıkardılar

Denizli’nin Tavas ilçesinde bir kadının safra kesesinden kapalı yöntem operasyon ile 200 tane taş çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2017 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2017 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Denizli’nin Tavas ilçesinde bir kadının safra kesesinden kapalı yöntem operasyon ile 200 tane taş çıkarıldı.

Bir süre önce karın, sırt bölgesinde ağrı, bulantı ve kusma şikayetleriyle özel bir hastaneye başvuran başvuran 2 çocuk annesi 57 yaşındaki Gülsüm Söylemez’in yapılan tahlillerinde safra kesesinde çok miktarda irili, ufaklı taş olduğu tespit edildi. Söylemez’e kapalı ameliyat yöntemiyle yapılan operasyonda safra kesesinden 200 adet taş çıkarıldı.

Uzun zamandır karın bölgesinde ağrı ve şişlik yaşadığını ancak her fırsatta ameliyat olmaktan kaçtığını belirten Gülsüm Söylemez, "Ameliyatım kapalı yöntemle yapıldı. Çünkü vücudumda hem yara izleri belli değil, hem de 1 günde taburcu oldum. Evde, tarlada işlerimiz çok. Beni ağrılarımdan kurtaran ve bu kadar kısa sürede sağlığıma kavuşturan doktora teşekkür ediyorum" dedi.

Operasyonu gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Mehmet Tekin, "Safra kesesi taşının tek etkin tedavisi, kapalı cerrahi ile safra kesesinin alınmasıdır. Bu saatli bombanın vücutta taşınması yerine kapalı yöntemle alınması en uygun tedavidir. Safra kesesi ameliyatlarında altın standart olan laparoskopinin açık ameliyatlara göre hasta için çok önemli avantajları bulunmaktadır. Açık ameliyatlarda sağ kaburganın altında 10-15 santimetrelik bir kesi, kozmetik olarak rahatsız edici olduğu gibi, bu kesinin iyileşmesi de zaman almaktadır. Açık ameliyatlarda fıtıklaşma riski de yüksektir. Hastanın ameliyat sonrası normal yaşama dönme süresi de kapalı ameliyatlara göre çok daha uzundur" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.