Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saçın İlacı Kanınızda Gizli

İzmir Üniversitesi Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Semih Tatlıcan, “saça Uygulanan Prp Yöntemi, Kişinin Kendi Kanındaki Materyallerin Kullanılarak Saçlı Deri Dokusunun Ve İçindeki Saç Köklerinin Onarılması İşlemidir" Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Saçın İlacı Kanınızda Gizli
Kişinin kendi kanı ile hazırlanan solüsyonun saça enjekte edilmesiyle uygulanan terapi, 10 dakikada saç dökülmesini durduruyor. Uzmanlar, PRP (Platelet Rich Plasma) adı verilen bu yöntemin hiçbir yan etkisinin bulunmadığını ve yeni saç oluşumuna katkı sağladığını ifade ediyor.
İzmir Üniversitesi Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Semih Tatlıcan, “Saça uygulanan PRP yöntemi, kişinin kendi kanındaki materyallerin kullanılarak saçlı deri dokusunun ve içindeki saç köklerinin onarılması işlemidir. Kısa süre içerisinde, kolay uygulanabilen ve etkili sonuç veren bu yöntem saç kaybını durdurmada oldukça etkilidir. PRP, hücrelerin onarılmasını, yenilenmesini ve güçlü bir hale gelmesini sağlayan bir yöntemdir” dedi.
PLATELET ETKİSİ
PRP ile kadın ve erkekler de başarılı sonuç elde edildiğini kaydeden Doç. Dr. Tatlıcan, “Mevsim geçişlerinde saç dökülmelerinde artış oluyor. Bu durum erkeklerde daha zor tedavi ediliyor. Platelet, kişinin kanında bulunan ve yaraların iyileşmesindeki en önemli hücredir. Tıpta birçok alanda bu özelliği ile öne çıkmaktadır. Saç dökülmesinin durdurulması, kırılma ve matlaşmaya karşı bu hücreyi kullanıyoruz. Kişinin kendi kanında üretilen bir serum olduğu için hiçbir alerji ve kanla bulaşan hastalık riski taşımaz” diye konuştu.
"SAÇ DİPLERİNE ENJEKTE EDİLİYOR"
Doç. Dr. Semih Tatlıcan, PRP solüsyonunun operasyon öncesinde alınan kanla hazırlandığını kaydederek şunları söyledi: "Hastadan aldığımız kan ile elde edilen süspansiyonu küçük iğnelerle saç derisine enjekte ediyoruz. Saç kalın bir deridir, şampuan ve losyonlar tam anlamıyla saç köklerine etki etmez. Bu nedenle çok küçük iğnelerle bu mesafeyi kendimiz geçiyoruz. İşlemin etkili olmasının nedeni bu. Pratik hızlı alerji reaksiyonu olmayan iyi bir işlemdir. Bu yöntem genellikle 4 seans şeklinde uygulanıyor. İki veya 4 hafta aralıkla yapılıyor. Uygulama mezoterapi dediğimiz işlemle devam ediyor.”
"ÖNCELİKLE DÖKÜLME DURDURULMALI"
İzmir Üniversitesi Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Semih Tatlıcan da, “Bir kişinin saçsız kalmaması için yapılacak ilk işlem saç dökülmesini önlemektir. Asıl önemli olan saçlarda koruyucu etki oluşturmak. Saç güçlendikçe dökülme duruyor ve ardından yeni saç çıkmaya başlıyor. PRP yöntemi bu mantıkla yapılmaktadır. Özellikle 20-60 yaş arası hastalarda rahatlıkla uygulanıyor. Operasyon öncesinde solüsyon ve sprey kullanarak ağrıyı azaltıyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.