Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saç ekimi sonrası 15 güne dikkat

Saç Ekimi Koordinatörü Engin Sönmez saç ekimi sorası aylık kontrolün başarılı sonuçlar için önemli olduğunu belirterek, “Yurt dışından gelen misafirlerimizin saç ekim operasyon sonrası aynı şekilde bakım prensiplerine başarılı...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Saç Ekimi Koordinatörü Engin Sönmez saç ekimi sorası aylık kontrolün başarılı sonuçlar için önemli olduğunu belirterek, “Yurt dışından gelen misafirlerimizin saç ekim operasyon sonrası aynı şekilde bakım prensiplerine başarılı sonuçların devamı için gereklidir. Saç ekim sonrası aylık ve 3 ve 6.ay kontrolleri kendilerine ulaşarak süreç hakkında detaylı takibi yapılır. Yurt dışından misafirlerimiz ulaşım mesafesi olduğu için uzmanlarımız tarafından aylık bilgi ve yapması gereken kurallar vs karşılıklı bilgi verilir ve alınır” dedi.
Hairestetik Turkey Saç Ekimi Merkezinden saç ekimi Koordinatörü Engin Sönmez, “Saç ekimi operasyonunun yaklaşık 1 ile 2 hafta öncesinden başlayan hazırlık sürecine benzer bir süreç, operasyon sonrasında da görülmektedir. Yaklaşık 6 ay boyunca devam eden bu iyileşme süreci içerisinde hastalar bazı hususlarda çok dikkatli olmalıdır. Bu sürecin gerekliliklerine uyan hastalarda operasyonun daha başarılı geçtiği ve iyileşme süresinin kısaldığı saptanmıştır. Saç ekimi operasyondan sonra saç ve saçlı derinin iyileşmesi için önemlidir. Sadece saç ekimi için değil sağlıklı olan saçlara da uygulanması önerilir. Saç bakımını evde kendi kendinize uygulayarak iyileşme sürecini kısaltabilirsiniz. Operasyondan 3 gün sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Saçlar size verilen özel losyon ve verilen özel şampuan ile yıkanmalıdır. Saçları yıkarken hafif masaj uygulayabilirsiniz ancak ekim alanına masaj yapmamalısınız. Saçlar ortalama 10 gün boyunca günde 1 defa yıkanmalıdır. Saçları yıkama esnasında çok hafif hareketlerle dikkatli yıkamalı, ekilen bölgeye zarar vermemelisiniz. Saç kurutma makinesini 5 gün sonra soğuk üfleme olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. 15 gün boyunca sprey, jöle vs. kullanmayınız. 3 Ay saçınızı boyamayınız. Ekilen saçlar 2-4 hafta sonra dökülme sürecine girebilir ancak dökülen bu saçlar 100. günden sonra daha sağlıklı ve gür olarak çıkmaya başlar. Önerilen şampuan ile ense bölgesi normal yıkama hareketleri ile yıkanır. Ekim bölgesi yumuşak hareketlerle şampuanlanır. Tüm bu yıkama hareketleri tamamlandıktan sonra uzun süre durulanır. 10 gün sonunda yani kabuklar yok olduğunda saçlarınızı kendi şampuanınızla ve yine kendi ritminizle yıkayabilirsiniz. Saçlarınızı doğal kuruttuktan sonra dikkatlice tarayınız. Saç kurutma makinesi kullanmanız gerekiyorsa 5 günden sonra soğuk hava üflemesiyle kullanabilirsiniz. İlk 3 gün kirli bir ortamda çalışmanız gerekiyorsa, mutlaka başınıza şapka (kasketli, arkadan genişliği ayarlanabilir) takınız. Saç ekimi sonrası son derece dikkatli ve mümkünse başka birinden yardım alarak bu işi yaparsanız çok sağlıklı olur. İlk saç yıkaması önemlidir. Ekilen saçların yerinden oynamaması gerekir. Düzgün bir şekilde yapılmazsa birçok ekilen saç kökünü kaybedebilirsiniz” diye konuştu.
Dünyada kullanılan en son teknoloji fue tekniği
Saç ekimi, özel tekniklerle donör saha adı verilen bölgeden, sağlıklı saç köklerinin alınarak, saçsız alana transfer edilmesiyle yapılan bir işlem olduğunu söyleyen Saç Ekimi Koordinatörü Engin Sönmez, “Bu alandaki gelişmelere paralel olarak, 2006 yılından itibaren FUE yöntemiyle yapılmaya başlayan saç ekimi, bu işlemin daha hızlı ve kolay bir şekilde yapılmasını sağlamıştır. Bunu uygulayan kurumlar, kademeli olarak FUT tekniğinden, FUE tekniğine dönüş yapmıştır. FUE tekniğinde; donör saha adı verilen her iki kulak üzerinden ve iki kulak arasındaki saçlı alandan saç kökleri, 0,7 ve 0,8 mm çapındaki silindirik mikro uçlarla tek tek çıkarılmaktadır. Saç köklerinin çıkarılma işlemi, manuel punch ya da mikro motor adı verilen cihazla gerçekleştirilmektedir. Buradan çıkarılan saç ünitelerine, greft adı verilmektedir. Bir tane greft, 2’li ya da 3’lü saç hücreleri içermektedir. FUE tekniğiyle saç ekimi, lokal anestezi altında uygulanan bir işlemdir. Uygulamaya başlamadan önce, lokal anestezi için vurulan birkaç iğne acısının dışında hastalar herhangi bir acı hissetmez. Uyuşma oldukça hızlı gelişir. Yapılan uygulama sırasında hastanın bilinci açık olduğundan, işlemleri izleyebilir ya da doktorla sohbet edebilir. Greft sayıları yüksek olduğunda ve saç ekimi manuel yapılacak ise yapılan seans iki güne bölünerek uygulanabilir. Hastanın saç teli kalınlığı ve ihtiyacına göre, ne kadar grefte ihtiyaç duyulacağına doktor, hastaya saç analizi yaptıktan sonra karar vermektedir. FUE tekniğiyle yapılan saç ekimi izsiz olarak tabir edilse de, donör saha adlı bölgede 1 mm den daha küçük olan saçsız alanlar ya da burada noktasal beyaz izler meydana gelebilir. Bu alanların çevresinde bulunan saçlar uzadığı zaman, bu izler hiçbir şekilde görünmez. Bu yüzden FUE tekniği, izsiz bir işlem olarak kabul edilmektedir. Bu yöntemin ilk zamanlarda manuel punchla yapılması sırasında, bir gün içinde alınacak greft sayısı daha kısıtlıydı. Saç ekiminde çok sayıda greft ihtiyacı olduğunda, bu durum sürenin uzamasına neden olmaktaydı. Aynı zamanda, maliyetlerin yükselmesine sebep oluyordu. Daha sonra mikro motor punch kullanılarak saç kökleri alınmaya başladığında, kısa sürede daha fazla greft toplanmaya başlamıştır. Bu, hem zaman kazandırmış hem de maliyetleri düşüren bir etken olmuştur. Uzmanlarca mikro motor punçlarla, düşük devirde, ince uçlarla, dokuyla uygun açı ve derinlikle yapıldığında, donör sahada iz oluşturmadan işlem tamamlanmaya başlanmıştır. Eğer mikro motor bilinçsiz kullanılır, yüksek devirde çalıştırılır, kalın punchlar kullanılırsa, donör sahada daha fazla travma meydana gelmekte ve burada büyük izler oluşabilmektedir. Bu yüzden, bu işlemin mutlaka uzman ve deneyimli kişilerle yapılması önemlidir” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.