Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saç ekimi öncesi ilaç kullanımına dikkat

Saç Ekimi Uzmanı Ve Koordinatörü Duygu Koşan, Saç Ekimi Operasyonundan En Az Bir Hafta Önce İlaç Kullanımının Bırakılması Gerektiğini Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2016 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2016 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Saç ekimi öncesi ilaç kullanımına dikkat
Saç Ekimi Uzmanı ve Koordinatörü Duygu Koşan, saç ekimi operasyonundan en az bir hafta önce ilaç kullanımının bırakılması gerektiğini söyledi.
Koşan, saç naklinin ense ve kulak üstü bölgesinde bulunan ve dökülmeye karşı dirençli olarak kodlanmış sağlıklı ve güçlü saç köklerinin mikromotor ile alınarak seyrelmiş ya da tamamen açılmış bölgeye nakledilmesi işlemi olduğunu ifade etti.
Saç ekim öncesi dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler aktaran Saç Ekimi Uzmanı ve Koordinatörü Duygu Koşan, "Saç ekiminden önce doktorunuz sizi detaylıca bilgilendirecektir. Dökülmenin son aylarda veya yıllarda devam edip etmediği, daha önce ne gibi tedaviler denendiği, sağlık geçmişiniz, saç ekimi ile ilgili istek ve beklentileriniz... Saç ekiminden önce iyileşme sürecine ihtiyacınız olduğundan, çalışıyorsanız 7-10 gün kadar izin almalısınız" diye konuştu.
Saç Ekimi Uzmanı ve Koordinatörü Duygu Koşan, operasyon uygulanmadan en az bir hafta önce, kan sulandırıcı ilaç kullanımının bırakılması gerektiğini kaydederek, "Ayrıca depresyon ilaçlarını, ağrı kesicileri, E ve B vitamin ilaçlarını, gıda takviyelerini, bitkisel ilaçları ve multi vitaminleri de bırakmalısınız. Saç destekleyici ürünlerin kullanımı da bırakılmalıdır. Alkol kullanımını 3 gün önceden kesmelisiniz. Devamlı kullanılan ilaçlar hakkında doktora bilgi verilmelidir. Operasyona giderken, saçlarınızı kısa kestirmenize gerek yok. Kıyafetlerinizi, rahat olanlardan seçin ve kahvaltınızı yapın. Operasyondan sonra kullanmak için ayarlanabilir bir şapka alınız. Saçların tepesine işlem yapılacaksa, teması önlemek için seyahat yastığı alınmalıdır" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.