Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: ‘Gezi’den onur duyuyoruz’ ifadesi bana ait değil

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD’de yaptığı konuşmanın Türkiye’de farklı değerlendirildiğini kaydederek, ‘Gezi’den onur duyuyoruz’ ifadesinin kendisine ait olmadığını kaydetti. Davutoğlu, ‘‘Türkiye, ifade ve basın özgürlüğü...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2013 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2013 19:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD’de yaptığı konuşmanın Türkiye’de farklı değerlendirildiğini kaydederek, ‘Gezi’den onur duyuyoruz’ ifadesinin kendisine ait olmadığını kaydetti. Davutoğlu, ‘‘Türkiye, ifade ve basın özgürlüğü konularında hiç bir Avrupa ülkesinden geri değildir.’’ dedi.

Bir dizi temasta bulunmak üzere ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, resmi Twitter hesabından, hakkındaki iddiaları yalanladı. Davutoğlu, ‘‘ABD’de Brookings’te yaptığım konuşmanın Türkiye’de farklı değerlendirmelere neden olduğunu gördüm. Ben daha önce yurt içinde ve yurt dışında Gezi eylemleri sonrası ne söyledi isem yine aynısını söyledim. İlgili haber başlığındaki gibi 'Gezi’den onur duyuyoruz' şeklinde bir ifadem olmadı.’’ sözlerine yer verdi.

"GURUR DUYDUĞUM GEZİ EYLEMİ DEĞİL"

Gezi protestolarını Orta Doğu’daki eylemlerle karşılaştıran bir soruya karşılık, Türk demokrasisinin geldiği yere işaret ettiğini kaydeden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ‘‘Türkiye, ifade ve basın özgürlüğü konularında hiç bir Avrupa ülkesinden geri değildir. Benim gurur duyduğum Gezi eylemi değil, bu konularda ülkemizde Avrupa standardının sağlanmış olmasıdır.’’ ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNDE AVRUPA’DAN GERİ DEĞİLDİR"

Kimsenin, oradaki konuşmasından farklı anlamlar çıkarmaması gerektiğini kaydeden Davutoğlu, ‘‘Benim oradaki ifadelerimi tam bilmeden, amacı belli haberler üzerinden yapılan erken yorumları da sahiplerinin tekrar değerlendirmesi gerekir. Türkiye, ifade ve basın özgürlüğü konularında hiç bir Avrupa ülkesinden geri değildir.’’ diye ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.