Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ruslar, Bursa’nın termal fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine hayran kaldı

Rusya’dan gelen doktor heyeti, Bursa’nın kaplıca sularının merkezindeki modern fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinde incelemelerde bulundu.Sıcaksu bölgesinde bulunan modern fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesine hayran kalan Rus heyeti,...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2017 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ruslar, Bursa’nın termal fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine hayran kaldı

Rusya’dan gelen doktor heyeti, Bursa’nın kaplıca sularının merkezindeki modern fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinde incelemelerde bulundu.

Sıcaksu bölgesinde bulunan modern fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesine hayran kalan Rus heyeti, Bursa’nın ve Türkiye’nin sağlık yatırımlarında çok ilerlediğini kaydetti. 2014 yılında hizmete giren Bursa’daki hastane, sahip olduğu üst düzey cihaz parkı, otel konforundaki 50 yatak kapasiteli hasta odaları ile alanında Türkiye’nin en önemli tesisi olma özelliğiyle dikkat çektiğini belirten Romatem Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu, “Sağlık turizmi alanında Türkiye’nin her geçen gün artan kapasite var. Bizim hastanemizde son yıllarda özellikle Türkiye ve çevresindeki hasta kapasitesini genişletmek amacıyla sağlık turizmine ağırlık veriyor. Bu anlamda son aylarda odaklandığımız Rusya pazarından heyeti Bursa’da ağılıyoruz. Rusya gerçekten fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında Türkiye hasta göndermeye hazır bir konumdadır. Davet ettiğimiz doktor grubu Türkiye’nin ne kadar geliştiğini yakından inceliyorlar. Modern donanımına ve yüksek teknolojisine hayran kaldılar. Hastanemizin nörolojik rehabilitasyon salonundaki cihazlar şuanda diğer sağlık kuruluşlarının üstünde hizmet vermektedir. Avrupa’nın bile en modern kliniklerinden biri olan Bursa’daki ziyaretimizden sonra diğer hastanelerimizi de inceleyecekler. Rusya’daki bu açığı yapacağımız sağlık turizmiyle kapatmayı düşünüyoruz” dedi.

Nörolojik, ortopedik, kardiyolojik rehabilitasyon, CP rehabilitasyonu, sporcu sağlığı, obezite, lenfodem bölümleri mevcut olan hastanede bel, boyun, eklem ağrıları ile skolyoz tedavisi üniteleri ve çok sayıda poliklinik tedavi odası bulunduğunu ifade eden Holoğlu, “Termal-SPA konseptli fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi olarak da gösterilen hastane Türkiye’nin dört bir yanındaki hastalara tedavi imkanının yanı sıra yurtdışından gelen hasta taleplerine de cevap veriyor” Diye konuştu.

Hastanenin tüm birimlerini yakından inceleyen Rus heyeti ise, “Hastanenin yapmış olduğu hizmeti görmek bizleri mutlu etti. Ne kadar güzel ve konforlu bir hizmet veriliğini yakından incelemiş olduk. Cihazların ve uygulanan fizik tedavi son derece ileri teknolojiden oluşuyor. Rusya’da bulunan fizik hastalarına destek vermek için bizimde böyle bir merkeze ihtiyacımız var. Biz şuanda bunu yapacak bir sistemiz yok. İnşallah bu hastane ile birlikte bunu başarabiliriz” şeklinde görüşlerini bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.