Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazan’da Hamur İşine Dikkat

Nevşehir Devlet Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Uzm. Dr. Mete Şekercan, Ramazan ayında hamur işinden uzak durulmasını ve bol sıvı tüketilmesini önerdi.Uzm. Dr. Mete Şekercan Şekercan, uzun açlık döneminden dolayı Ramazan’da sıvı ve tok tutucu...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ramazan’da Hamur İşine Dikkat
Nevşehir Devlet Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Uzm. Dr. Mete Şekercan, Ramazan ayında hamur işinden uzak durulmasını ve bol sıvı tüketilmesini önerdi.
Uzm. Dr. Mete Şekercan Şekercan, uzun açlık döneminden dolayı Ramazan’da sıvı ve tok tutucu gıda alımının önemli olduğuna dikkat çekti. Özellikle sahurda insülin artırıcı gıdalardan kaçınılmasını öneren Uzm. Dr. Mete Şekercan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sahurda tatlı alımını da önermiyoruz. Tabi iftar ile sahur arasında tatlı alımı olabilir. Bu konuda beslenme kadar sıvı alımı da çok önem arz ediyor. Çünkü uzun bir açlık dönemi olduğu gibi susuzluk da olacak. Kişinin böbrek rahatsızlığı yoksa kontrolsüz diyabeti yoksa ya da kronik hastalığı yoksa kişilere bol miktarda sıvı alımı öneriyoruz. İftar ve sahur arasında sıvı alımı dengesi oluşturulmalı."
İftarda alınan besinlerin de sahur kadar önemli olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Mete Şekercan, "İftar uzun bir süre açlık döneminden sonra kişinin yemekle karşılaşacağı için kişinin midesinin hazırlanması lazım. Öncelikle sıvı gıda alımı ve çorbadan sonra da daha yumuşak gıda alımlarını öneririz. Şöyle bir durum var. Özellikle mide problemi olan hastalarda kişilerin asit salgısını artırmayacak gıdaları alması çok daha önemli. Bir de doygunluk hissi 5-6 dakika içerisinde beyne ulaştığı için kişi doyduğunu hissettiği andan itibaren yemek yemeyi bırakması gerekiyor. Çünkü bu dönemde hem kilo artışı hem de mide ile ilgili şikayetler artıyor" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.