Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazanda Düşüş Yaşanan Kan Bağışı İçin Kampanya

Ramazan ayında kan bağışlarının yüzde 70 oranında azaldı. Acil durumdaki hastalara verilecek kan konusunda sıkıntı yaşanması, yetkilileri harekete geçirdi. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kızılay’ın iş birliği ile...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ramazanda Düşüş Yaşanan Kan Bağışı İçin Kampanya
Ramazan ayında kan bağışlarının yüzde 70 oranında azaldı. Acil durumdaki hastalara verilecek kan konusunda sıkıntı yaşanması, yetkilileri harekete geçirdi. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kızılay’ın iş birliği ile düzenlenen etkinlikte, hastane koridorlarında stant kurularak, vatandaşlardan kan bağışında bulunmaları istendi.
14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü kapsamında, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen etkinliğe Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcıları Nazmi Yılmaz ve Cansu Bozkurt, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İzmir Şoförler Odası Başkanı Celil Anık, İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz, hastane yöneticileri, tedavisine devam edilen hastalar ve onların yakınları ile çalışanlar katıldı.
“DÜZENLİ HALE GELMELİ”
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmanın büyük önem taşıdığını söyleyerek, “Hastanemizde hematoloji, onkoloji ve nakil üniteleri bulunuyor. Yılda 2 milyon kişiye hizmet veriyoruz ve bunların önemli bir bölümü de travma hastası. Bu nedenle kan ihtiyacının en fazla olduğu hastanelerden biriyiz. Ülkemizde vatandaşlar genellikle, yakınları ihtiyaç duyduğu zaman kan veriyor. Ancak kan bağışı düzenli hale gelmeli” dedi.
“HAYATTA KALMAMIZ KAN BAĞIŞINA BAĞLI”
İzmir Kızılay Kan Merkezi Müdürü Burak Yurdukal ise “Bu tarz etkinliklerle toplumda farkındalık oluşturuyoruz. Şu anda İzmir’deki 132 hastanenin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ege Bölgesi, kan bağışında liderliğini sürdürüyor. Ancak biz kan bağışını arttırmak için mücadele veriyoruz” diye konuştu.
Belediye başkanları Sema Pekdaş ile Olgun Atila ise kan bağışının artması için bundan sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.
ONLAR GİZLİ KAHRAMANLAR
İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu da 129 esnaf odasına kan bağışında bulunmaları için genelge yayınlayacağını belirtti. Etkinliğe katılan talasemi hastası 30 yaşındaki Mert Sertkaya da hayatta kalmaları için düzenli kan bağışına ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.
Onkoloji tedavisi gören Mustafa Çiçek’in annesi Zehra Çiçek, “Gizli kahramanlarımız ve bağışçılarımızı asla unutmayız. Onlara her gün dua ediyoruz” diye konuştu.
Toplantının ardından kan verenler arasında Başkan Atila, Başhekim Yardımcısı Turhan Sofouğlu, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Esma Çelik de yer aldı. Gün boyunca devam eden etkinlikte yaklaşık 100 ünite bağış toplandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.