Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazanda Ağız Kokusunu Önlemenin Yolları

Günlük hayatta çoğu insanın kabusu olan ağız kokusu Ramazan ayında da büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Medicana Çamlıca Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Fatma Ünal Ramazanda ağız kokusunu önleyecek yöntemleri anlattı.Ağızda...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Günlük hayatta çoğu insanın kabusu olan ağız kokusu Ramazan ayında da büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Medicana Çamlıca Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Fatma Ünal Ramazanda ağız kokusunu önleyecek yöntemleri anlattı.
Ağızda var olan çürükler, dişeti rahatsızlıkları, mide problemleri, boğaz enfeksiyonları, bazı sistemik rahatsızlıklar ipi göğüsleyen temel sebeplerin başında yer alıyor.
Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Ünal, ağız kokusunu önlemek için nelere dikkat edilmesi konuşunda şu bilgileri verdi: ’’Ağızda var olan çürükler ve diş eti hastalıkları için Ramazan başlamadan önce diş hekiminize uğramanız en önemli ve etkili tedbirlerin başında yer alıyor. Ramazan ayı boyunca işlenmiş gıdalardan, aşırı şekerli ve baharatlı gıdalardan uzakta durmak önemlidir. Bu gıdaların vücuttan uzaklaşmaları ter ve nefes yolu ağırlıklı olduğu için ağız kokusu ve ter kokusunun temelini oluştururlar. Sahurda midemizi rahatsız edecek ağır gıdalar yerine lif içeriği ağırlıklı gıdalar tüketilmelidir. Kafein içerikli içecekler ağız kuruluğuna neden olma özellikleriyle bilinirler. Aşırı çay, kahve ve kola gibi kafein oranı yüksek olan içecekler iftar ve sahurda aşırı tüketilmemelidir.’’
Ramazan ayındaki uzun süreli açlık döneminde tükürük akışının azalmasına bağlı olarak çürük oluşma oranında büyük bir artış meydana geldiğini belirten Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Ünal, ’’Bundan dolayı iftardan ve sahurdan sonra dişler mutlaka, sürekli ve dikkatli bir şekilde fırçalanmalıdır. Fırçalama işleminden sonra diş ipi yardımıyla fırçanın ulaşamadığı diş aralarında kalmış olan ve kokuya sebep olabilecek gıda artıkları da uzaklaştırılmalıdır. Devamında hazır ağız çalkalama suları veya tuzlu su ile yapılan gargara işlemi çürüklere karşı koruma kalkanı oluşturacaktır’’ diye konuştu.
Ağız kokusunun en önemli sebeplerinden biride, büyük ölçüde dilin arka kısmında yer alan bakteriler ve yanak iç yüzünde kalan gıda artıkları olduğunu belirten Dt. Ünal, bu sebeple bu bölgeler özel dil temizleme fırçaları ve aparatlarıyla özenli bir şekilde temizlenmesi gerektiğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.