Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazan Ayı İle Birlikte Trabzon’daki Hastanelere Başvuran Hasta Sayısı Düştü

Trabzon’da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hastanelerin poliklinik hasta sayısında ilk günde itibaren belirgin bir düşüş gözlendi.Ramazan ayı dolayısıyla hasta muayene sayılarında önemli bir azalma gözlenirken, Trabzon Numune Eğitim...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ramazan Ayı İle Birlikte Trabzon’daki Hastanelere Başvuran Hasta Sayısı Düştü
Trabzon’da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hastanelerin poliklinik hasta sayısında ilk günde itibaren belirgin bir düşüş gözlendi.
Ramazan ayı dolayısıyla hasta muayene sayılarında önemli bir azalma gözlenirken, Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde koridorların boş olması dikkat çekiyor. Vatandaşlar Ramazan olması münasebetiyle mecbur kalmadıkça doktora gitmemeyi tercih ederken, Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Ramazan öncesi 5 bin kadar olan poliklinik sayısı yarı yarıya geriledi.
Ramazan’da vatandaşların yanlış inanç korkusuyla doktora gitmekten kaçındığını belirten Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Recep Erin, “Ramazan dolayısıyla hasta sayısında belirgin bir düşüş var. Ramazandan önce en yoğun olduğumuz dönemlerde 5 bin kadar hasta geliyordu şu an ki sayımız 2 bin 500, 3 bin civarında. Yüzde 40-50 oranında düşüş var. Bunun nedenleri arasında insanlarımız yanlış inançlardan korkuyor olabilir kan aldırmak yada muayene olmak orucu bozuyor diye düşünebilirler. Bunları zaten din adamları daha iyi bilir ancak bildiğim kadarıyla bunlar orucu bozmaz. Ramazan boyu hasta sayısının bu şekilde gideceğini düşünüyorum. Daha önceki yıllarda da buna benzer sayılar vardı” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.