Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PRP estetikteki başarısını tüp bebekte de gösterdi

Estetik alanında kullanılan PRP metodu, tüp bebek alanında artırdığı başarı sayesinde kullanılmaya başlandı. PRP metodunun Türk doktorlar tarafından yapılan çalışması yurt dışında saygın dergide yayımlandı.Estetik alanında kullanılan...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2019 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2019 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
PRP estetikteki başarısını tüp bebekte de gösterdi

Estetik alanında kullanılan PRP metodu, tüp bebek alanında artırdığı başarı sayesinde kullanılmaya başlandı. PRP metodunun Türk doktorlar tarafından yapılan çalışması yurt dışında saygın dergide yayımlandı.

Estetik alanında kullanılan PRP metodu, Diyarbakır’da Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer tarafından yapılan bir çalışma ile yurt dışında saygın dergide yayımlandı. Son zamanlarda Avrupa’nın önde gelen tüp bebek merkezlerinde de artık bilimsel çalışmalarda yer almaya başlayan PRP metodu daha önce güzellik merkezlerinde doku yenileme özelliğinden dolayı kullanılmaktaydı. Fakat son yıllarda bilimsel çalışmalarda PRP uygulamasının infertilite tedavisinde de kullanılabileceği görüldü. PRP metodu tüp bebek alanında da kullanılması, Türkiye’den Prof. Dr. Hakan Çoksüer tarafından yapılan bir çalışma ile yurt dışında ‘Gynecological Endocrinology’ dergisinde yayımlandı.

“PRP tedavisi tekrarlayan tüp bebek başarısızlığında başarıyı artırmakta”

Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, PRP tedavisinin tekrarlayan tüp bebek başarısızlığında başarıyı artırdığını dile getirerek, çalışmanın son zamanlarda Avrupa’nın önde gelen tüp bebek merkezlerinde bilimsel çalışmalarda yer almaya başladığını söyledi. Prof. Dr. Çoksüer, “PRP uygulaması artık infertilite de tedavisinde rahim zarı ince olanlarda, rahim zarı problemli olanlarda, yumurta rezervi az olanlarda ve aynı zamanda tüp bebek başarısı olanlarda kullanılabileceği çalışmalarda mevcuttur. PRP biz biliyoruz ki normal şartlar altında güzellik merkezlerinde yani özellikle yüz, saç gibi yerlerde doku yenileme özelliğinden dolayı kullanılmakta. Fakat son yıllarda bilimsel çalışmalarda bu PRP uygulamasının infertilite tedavisinde de kullanılabileceği görülmektedir. Tabi buradaki amaç bizde Türkiye’de ilk defa kendi kliniğimizde PRP ile ilgili bir çalışma yaptık. Özellikle tüp bebek başarısızlığı olanlarda ve aynı zamanda kısırlık problemi olanlarda PRP tedavisinin, Avrupa’nın önde gelen bir infertilite dergisinde yani kadın doğum dergisinde bu yayımlandı. Bu da bizim için büyük bir gurur kaynağı burada gördüğümüz gibi biz kendi kliniğimizde PRP ile ilgili deneyimlerimizi bir bilimsel çalışma halinde yayımladık. Avrupa’nın önde gelen dergisinde kadın doğum dergisinde bu çalışma kabul gördü ve bizim için teşekkür yazısı yazıldı. Tabi bu da ülkemiz adına yapılan güzel çalışmadan dolayı teşekkür yazısından bizde gururluyuz. Bu çalışmada da görüldüğü gibi, PRP uygulanan hastalarda, tüp bebek başarısının daha fazla olduğu yani tüp bebek başarısını artırdığına dair gösterdiğimiz bir çalışma. Bu artık uluslararası bütün arenada yayımlanan bir çalışma, bu da bizim için gurur verici bir çalışma olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Tabi biz bu çalışmada, PRP uyguladık. Bir gruba PRP yaptık bir gruba PRP yapmadık ve PRP uygulanan grupta, tüp bebek yaptığımız hastalarda uygulanmayan gruba göre başarı şansının daha yüksek olduğu kanaatine vardık ve bu da uluslararası dergide bu çalışmamız kabul gördü. Bizi teşekkürle sonuçlandırdı bu da bizim için gerçekten de mesleğimiz adına gurur verici bir uygulama” dedi.

“Çok mutlu ve gururluyuz”

Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, Türkiye’de PRP ve infertilite alanındaki yaptıkları çalışmadan dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını aktardı. Prof. Dr. Çoksüer, “Bundan sonraki çalışmalarda inşallah ülkemize bu çalışmalarla ilgili ilkleri, ülkemiz adına yapmaya kararlıyız ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu tür uygulamalarla bilim daha çok ilerleyebiliyor, bilim daha iyi noktalara gelebiliyor. Böylece amacımız nedir diğer meslektaşlarımıza da bu yeni uygulamaların başarı şansını artıran, yeni uygulamalardan haberdar olmaları için biz bu çalışmaları yapıyoruz. O yüzden bu çalışmalar artık Papeete yayımlanan bütün dünya genelinde bütün kadın doğum ve tüp bebek alanındaki doktorların görebileceği çalışma. Bu da onlar için artık literatüre girmesi, bütün dünya literatüründe görülmesi bizim için gerçekten de büyük bir gurur kaynağı ve bu şekilde bilimsel anlamda, bütün meslektaşlarımızda artık yararlanabilecek bu çalışmada. Tabi biz burada gerçekten de hem çalışmamızla hem de pratik deneyimizde de PRP uygulamasının başarı şansını artırdığını görmüş olduk ve bundan dolayı bizde, kendi kliniğimizde seçilmiş hastalarda PRP uygulamayı öneriyoruz. Gerçekten de buna bağlı olarak sonuçların artması, bize gerçekten de keyif veriyor” diye konuştu.

“Güncel tedavileri araştırın”

Prof. Dr. Hakan Çoksüer, çocuk sahibi olmak isteyen hastalara uyarıda bulunarak güncel tedavileri araştırmalarının daha iyi olacağını vurguladı. Prof. Dr. Çoksüer, “İnşallah artık yeni ilk bütün güncel yenilikleri takip ederek güncel yeni tedavilerde uygulamaya, takip etmeye devam edeceğiz. Mesleki hayatımızda gerçekten de özellikle çocuk sahibi olmak kişilerde çok fazla okuyarak çok fazla yeni bilgileri takip ederek çok fazla yeni güncel şeyleri takip edip hastalara daha iyi tedavi vererek daha fazla faydalı olabiliyoruz. Bizde kendi kliniğimizde mümkün olduğu kadar dünyada çıkan yenilikler nelerde hepsini takip edip onlara güncel tedavileri hastalarımıza uygulamayı çalışıyoruz. Bu da bizim için başarı şansımıza gerçekten de katkısı olabilmekte bu yüzden bizde ülkemiz adına gururluyuz ve bu tür yeni çalışmalar yapmaya da devam edeceğiz. Bu tür çalışmalar özellikle uluslararası arenada bütün dünya çerçevesinde yayımlanması bizim içim motivasyon kaynağı olmakta bu yüzden herkese hayırlı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

PRP yöntemi nedir?

RP yöntemi, trombosit ve büyüme faktörleri yönünden zengin plazmanın (Platelet-Rich Plasma) tedavi edilecek dokuya uygulanması yöntemidir. Bu yöntem, 30 yıldan uzun bir süredir özellikle estetik plastik cerrahi alanlarında tedavisinde doku tamirine yardımcı olabilmesi amaçlı olarak kullanılmaktadır. PRP yöntemini uygulamak için öncelikle hastadan alınan kan belirli işlemlerden geçirilerek kanın trombositten zengin plazma kısmı elde edilir. Elde edilen plazma, uygulanacak dokuya verilerek işlem tamamlanır. Tüp bebek alanında yapılan çalışmalarda PRP uygulamasının iki farklı tedavide kullanılabileceği bildirilmiştir: Yumurtalık dokusunun gençleştirilmesi ve rahim iç zarının kalınlaştırılması esasına dayanır. PRP uygulaması, kişinin kendi kanından hazırlanan trombosit yönünden zengin plazmanın yumurtalık veya rahim içine verilmesi ile gerçekleştirilir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.