Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Proloterapi ile ameliyat olmaktan kurtulun

Uzmanlar, cerrahi müdahale gerektiren kas ve iskelet sistemi hastalıklarının, vücudun kendi kendini iyileştirme özelliğini tetikleyen tamamlayıcı tıp uygulamalarından ‘Proloterapi’ ile tedaviyle ameliyata gereksinim duyulmayabileceğini söyledi.Tüm...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2016 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2016 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzmanlar, cerrahi müdahale gerektiren kas ve iskelet sistemi hastalıklarının, vücudun kendi kendini iyileştirme özelliğini tetikleyen tamamlayıcı tıp uygulamalarından ‘Proloterapi’ ile tedaviyle ameliyata gereksinim duyulmayabileceğini söyledi.
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tamamlayıcı tıbbın önemi gün geçtikçe artıyor. Ameliyata karar vermeden önce proloterapi yönetiminin ağrıların tedavisinde mutlaka incelenmesi gereken bir uygulama olduğuna dikkat çeken VM Medical Park Bursa Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özgür Oktay Nar, “Proloterapi tedavisinde güçsüz, yıpranmış yapılarda hücre oluşumu ve yenilenmeyi sağlamak amacıyla uyarıcı serum verilir. Serum olarak en çok Dextroz (şekerli su) kullanılır. Proloterapi enjeksiyonun yapıldığı bölgede yangı (mikropsuz iltihap) oluşur. Bu yangı tedaviyi tetikler ve vücudun kendini onarma süreci başlatılmış olur. Tedavi sonunda ağrı kaybolur veya çok azalır. Proloterapi tedavisi seanslar halinde yapılır. Hastalığın şiddetine ve süresine göre seans sayısı değişmektedir. Seansların süresi yaklaşık 15 dakika sürmektedir’’ dedi.
Nar, hangi hastaların Proloterapi’den fayda görebileceğini ise şöyle sıraladı;
“Bel fıtığı, bel kayması, bel eğriliği ve bu hastalıklar nedeniyle ameliyat olmuş hastaların geçmeyen ağrısında. Boyun düzleşmesi, boyun fıtığı ve ameliyat olmuş hastaların geçmeyen ağrısında. Omuz bağlarındaki yırtıklar, tekrarlayan omuz çıkıkları, omuz kireçlenmesi. Kalça kireçlenmesi, bağ yırtıkları. Menisküs yırtığı, çapraz bağ ve yan bağ yaralanmaları, diz kireçlenmesi, kıkırdak hasarı. El bileğinde sinir sıkışması, bilek hasarları. Ayak bilek bağ yırtıkları, ayak bileği kireçlenmesi. Ayak arkası ağrısı, topuk dikeni, ayak çukuru ve ayak önü ağrısı.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.