Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Özenci, Medical Park Antalya Hastanesi kadrosuna katıldı

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü kadrosuna, Prof. Dr. Alpay Merter Özenci’yi dahil etti.1990 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Prof. Dr. Merter Özenci, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanlık...

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2016 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2016 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü kadrosuna, Prof. Dr. Alpay Merter Özenci’yi dahil etti.
1990 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Prof. Dr. Merter Özenci, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanlık eğitimini Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümünde 1996 yılında tamamladı. Uzman olduktan sonra 1997 yılında 6 ay süreyle Ege Üniversitesi Spor Hekimliği Kliniği’nde çalışan ve burada sporcu sağlığı, spor yaralanmaları, kapasite ölçüm testleri ve spora dönüş konularında deneyimlerini arttıran Prof. Dr. Özenci, 2005 yılında Doçent unvanını aldıktan sonra 2007 yılında ISAKOS bursuyla gittiği Melbourne-Avustralya’da 1 ay süreyle diz cerrahisi ağırlıklı klinik çalışmalarda bulundu ve operasyonlara katıldı.
Hentbol Milli Takım Konsültan hekimi
2001-2002 yılları arasında ABD’de yer alan Yale Üniversitesi Ortopedi Kliniği Spor Yaralanmaları Bölümü’nde post-doctoral fellow olarak da çalışan Prof. Dr. Özenci, burada bulunduğu dönemde ameliyatlara ve kliniğin bilimsel etkinliklerine katıldı. 2010’dan beri Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından verilen görevle Milli Takım konsültan doktoru olarak çalışan Prof. Dr. Özenci, 2010’dan beri Antalya Muratpaşa Belediyesi Bayan Hentbol Takımı’nın konsültan doktoru olarak çalışmalarını sürdürmekte. Asya Pasifik Ortopedi Derneği ve Asya Pasifik Diz Cerrahisi Türkiye Temsilcisi de olan Prof. Dr. Özenci 2012-2016 yılları arasında Asya Pasifik Ortopedi Derneği Spor Yaralanmaları Bölümü Başkanlığı yaptı.
Spor yaralanmaları konusundaki deneyimini taşıyacak
Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği’nde 2008-2012 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Prof. Dr. Özenci, 2010 yılında Akdeniz Üniversitesi’nde Profesör kadrosuna atanmıştır. Artroskopik cerrahinin sık uygulandığı diz, omuz, ayak bileği, kalça ve dirsek hastalıkları konusunda özellikle menisküs yırtıkları, ön çapraz bağ yaralanmaları, kıkırdak problemleri ve kollateral bağ yaralanmaları, gençlerde sık görülen tekrarlayan omuz çıkıkları ve ayak bileği sorunları, spor yaralanmalarında sıkça karşılaşılan aşil tendon kopmaları, kas yırtılmaları ve bağ yaralanmaları da Prof. Dr. Özenci’nin ilgi alanına giren spor yaralanmalarını oluşturmaktadır.
Türk Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Konseyi sertifikası bulunan Prof. Dr. Özenci, ISAKOS, APOA ve APKS gibi yurt dışı mesleki derneklerin üyesidir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.