Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Ömer Özkan: "Donör Bakımından Çok İyi Durumda Değiliz"

Türkiye’nin dünyada en fazla canlıdan nakil yapan ülkelerden biri olduğunu ifade eden Türkiye’de ilk çift kol, yüz ve rahim nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, donör bakımından Türkiye’nin iyi durumda olmadığını söyledi.Ondokuz...

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 21:17
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 21:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin dünyada en fazla canlıdan nakil yapan ülkelerden biri olduğunu ifade eden Türkiye’de ilk çift kol, yüz ve rahim nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, donör bakımından Türkiye’nin iyi durumda olmadığını söyledi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Sağlık Topluluğu’nun ev sahipliğinde yapılan "1. ULUBAT Bilim Zirvesi" OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Zirveye; Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, ’Kompozit Doku Nakilleri’ konulu sunumuyla katıldı.
"YAPTIĞIMIZ AMELİYATLAR BİZE MORAL VERİYOR"
Yaptığı ameliyat türlerinin yaygınlaşmasının beklendiğini söyleyen Prof. Dr. Ömer Özkan, "Ama bu ameliyatların bir böbrek, karaciğer nakli gibi olmasını beklemiyoruz. Bunlar biraz daha hayat kalitesini artırıcı ameliyatlar. Tüm ameliyatlar özenle yapılıyor ama bu tür ameliyatlarda seçimin biraz daha dikkatli yapılması gerekiyor. Yaptığımız ameliyatlar bize moral veriyor. Tabi bir iki olumsuz hastamız oldu. Ama onlardan maalesef edinilen bilgiler diğer hastalar için daha dikkatli olunması gerekiyor. Seçimlerimizi iyi yapmaya çalışıyoruz. Burada en önemli olan donör bulunması. Bu sadece bizde değil diğer hayat kurtaran böbrek, karaciğer kalp gibi dediğimiz organlarda da bu tür sıkıntı var. Donör sayısı arttıkça bu tür ameliyatlar daha düzenli bir şekilde yapılacaktır. Döner bakımından çok iyi durumda değiliz. Biz dünyada canlıdan nakilleri en fazla yapan ülkelerden biriyiz ama donör sıkıntısı sürekli dile getiriliyor. İnşallah gelecekte bunu da aşarız diye umut ediyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.