Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Elmacıoğlu: “Azalan Şeker Tüketimine Rağmen Obezite Artıyor”

Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, azalan şeker tüketimine rağmen obezitenin arttığını söyledi.Uluslararası Şeker Organizasyonu (ISO) ev sahipliğinde...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, azalan şeker tüketimine rağmen obezitenin arttığını söyledi.
Uluslararası Şeker Organizasyonu (ISO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Şeker: Efsaneler ve Gerçekler Çalıştayı"na katılan Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, dünyada şeker tüketimi ve obezite ilişkisinin tartışıldığını belirterek, şekerin obezite ile ilişkisinde tek suçlu gibi gösterilmesinin doğru olmadığı sonucuna varıldığını kaydetti. Kamuoyunda şeker konusunda artan tartışmalara değinen Elmacıoğlu, obezitenin artan bir beslenme sorunu olduğuna işaret ederek, “Şeker hangi kaynaktan elde edilirse edilsin obezite ile direkt bağlantısı yoktur. Dünyada bugüne kadar yapılan araştırmalarda önerilen düzeylerde şeker tüketimi ile herhangi bir kronik hastalık şu ana kadar doğrudan ilişkilendirilmedi” dedi.
Şekerin önemli bir besin öğesi olduğu ve insan vücudunun ihtiyaç duyduğu enerjinin şekerden elde edildiğinin vurgulandığı çalıştayda, obezitenin nedenleri olarak fiziksel aktivite azlığı, düzensiz yemek saatleri ve yüksek yağ oranına sahip ürünlerin tüketilmesi gösterildi.
İçecek Birlikleri Uluslararası Konseyi tarafından bu sene 12.’si İtalya’da düzenlenen toplantıda da artan obezite sorunu tartışılmış, obezitenin sadece şeker tüketimi ile açıklanamayacak kadar karmaşık bir sorun olduğu vurgulanmıştı. İçecek Birlikleri Uluslararası Konseyi Başkanı Jim Goetz, “Obezite yalnızca şeker ve şekerle tatlandırılmış içecek tüketiminin azalmasıyla çözülemeyecek kadar karmaşık bir sorun. Özellikle kamuoyunda şekerle tatlandırılmış içeceklerin obezitenin belli başlı tek nedeni gibi gösterilmesi doğru bir yaklaşım değil” diye konuşmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.