Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Akçakaya: "Tabip Odası, İdeolojik Yapıların Peşinden Koştu"

İstanbul Tabip Odası Başkan adayı Prof. Dr. Adem Akçakaya, mevcut yönetimi eleştirerek, "Şu andaki tabip odası yönetimi, hekimlerin bir çok sorunu varken bir takım etnik, azınlık ya da farklı ideolojik yapılanmaların peşinde koştu ve onlara...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Tabip Odası Başkan adayı Prof. Dr. Adem Akçakaya, mevcut yönetimi eleştirerek, "Şu andaki tabip odası yönetimi, hekimlerin bir çok sorunu varken bir takım etnik, azınlık ya da farklı ideolojik yapılanmaların peşinde koştu ve onlara yönelik hizmet yaptı” dedi.
İstanbul Hekim Dayanışması Grubu adayı Prof. Dr Adem Akçakaya, yarın yapılacak İstanbul Tabip Odası seçimleri öncesinde projelerini anlattı.
İstanbul Tabip Odası’nın dünyanın en büyük tabip odalarından biri olduğunu söyleyen Akçakaya, “Ülkemizdeki son dönemlerde yaşanan bir takım sıkıntılar var. Ülkemiz terör olayları yaşadı. Hekimlerin de yaşadığı mağduriyetler oldu. Hekimlerin ve ülkenin mağduriyetleri birleştiği anda, ‘bunları nasıl çözebiliriz’ diyerek bir araya geldik. Çeşitli siyasi görüşten, farklı ideolojik yapıdan insanların bir araya geldiği bir grup İstanbul Hekim Dayanışması. Bu grubun temel özelliği ülkemizi bölünmez bütünlüğünü desteklemek ve hekimlerin haklarını her koşulda savunmak. İstanbul Hekim Dayanışması bu amaçla oluşturuldu” diye konuştu.
"TABİP ODASI FARKLI İDEOLOJİK YAPILANMALARIN PEŞİNDEN KOŞTU"
Mevcut İstanbul Tabip Odası yönetimini eleştiren Akçakaya, “Şu andaki tabip odası hekimlerin bir çok sorunu varken bir takım etnik, azınlık ya da farklı ideolojik yapılanmaların peşinde koştu ve onlara yönelik hizmet yaptı” ifadelerini kullandı.
"ONLARIN PERDE ARKASINDAKİ İDEOLOJİK YAPILARIN FARKLI GÜNDEMİ VAR"
Hekimlerin ciddi sorunları olduğuna dikkat çeken Akçakaya, “Aile hekimlerinin hizmet alanlarında ciddi kayıplar oldu. Son zamanlarda nöbet dayatması, fazla mesai dayatması, kaybettikleri maddi olanaklar var. Ciddi bir performans dayatması var. Hekimlerin maaşları sabit ve belirli bir geliri elde edebilmek için ek performans üretmek zorundalar. Bu hekimleri çok çalışmaya ve gereksiz iş yükü altında bırakmıştır. Bu ortaya çıkan iş yükünü karşılayabilmek için hekimleri çok daha fazla çalışıyor, fazla hasta bakıyor. Bu arada eğitim, araştırma ne oldu geriledi. Hizmet yükünün altında ezildi. Asistanlar, eğitim alması gereken arkadaşlarımız maalesef hizmet yükü ile boğuldu. Buna yönelik şuandaki tabip odamız bir şey yapıyor mu. Maalesef yapamıyor çünkü onların perde arkasındaki ideolojik yaklaşımların farklı gündemi var” diye konuştu.
"TABİP ODASININ FONKSİYONU HEKİMLERİN HAKKINI KORUMAK, İDEOLOJİK YAPILARI SAVUNMAK DEĞİL"
Akçakaya, meslektaşlarının haklarını koruyan bir Tabip Odası Yönetimine ihtiyaç olduğunu savunarak, “Tabip odasının asli fonksiyonu kendi üyelerinin hakkını korumak olmalı, diğer ideolojik yapıları savunmak değil. Din, dil ırk ayrımı yapmadan birliktelik oluşturup bu hakları korumalıyız. Üniversitelerde maalesef ilim üretme, araştırma yapma fonksiyonu ortadan kalktı. Buna yönelik yapılan çalışmalar maalesef yetersiz. Bunu savunabilecek, görüş üretebilecek bir tabip odasına ihtiyaç var. Biz diyoruz ki İstanbul Hekim Dayanışması olarak bilimsel verilerle eğitime araştırmaya hizmet için yeni yapılanma şart. Bunu oluşturacağız” dedi.
"TABİP ODASI KRONİK BİR MUHALEFET YAPIYOR"
Seçilmeleri halinde bütün kesimlerle diyalog halinde olacaklarının altını çizen Akçakaya, şunları söyledi:
"Şuandaki tabip odasından farkımız diyalog içinde olacağız. Hekimlerin kazanımlarını sağlayabilmek için hükümetle ya da herhangi bir düzenleme yapacak meslek örgütleri ile bir araya gelip konuşabilmeyi sağlayacağız. Bunu sağlayamayan, hükümeti, devleti ötekileştiren bir tabip odası sonuç alamaz. Çünkü kronik bir muhalefet yapıyor ve bundan kazanım elde etmesi mümkün değil. Diyalog içinde biz hekimlerin haklarını koruyacağımıza inanıyoruz. Biz yarın tüm hekim arkadaşlarımızı sandığa çağırıyoruz. Bu kendi meslek onurunuz için şart. Ne kadar güçlü bir katılım olursa o kadar güçlü bir tabip odası olacağız"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.