Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Panik Atak’ Sanıldı Ama Kalp Krizi Çıktı

Ordu’da 33 Yaşında Kalp Krizi Geçiren Genç Kız Başarılı Bir Stentleme İşlemi İle Hayata Döndürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Panik Atak’ Sanıldı Ama Kalp Krizi Çıktı
Ordu’da 33 yaşında kalp krizi geçiren ancak gittiği hastanelerde ’panik atak’ teşhisi konulan genç kız, son anda durumu fark edilince başarılı bir stentleme işlemi ile hayata döndürüldü.
Ordu’da Yeliz Aydemir adlı genç kız, iki gündür süren göğsün ön kısmından kollara yayılan baskı tarzında sıkıştırıcı göğüs ağrısı şikayeti ile hastanelere başvurdu. Gittiği hastanelerden kendisine ‘panik atak geçiriyorsun’ denilen Yeliz Aydemir, şikayetlerinin artması üzerine son olarak Medical Ordu Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’ne başvurdu. Burada yapılan değerlendirmelerde kalp krizi teşhisi konularak koroner yoğun bakım ünitesine yatırılan Yeliz Aydemir’in yapılan koroner anjiyografisinde kalbin ön bölümünü besleyen ana damarda yüzde 90 darlık belirlendi. Uzm. Dr. Turgay Burucu tarafından yapılan başarılı stentleme işlemi sonrası Yeliz Aydemir kısa sürede sağlığına kavuştu.
DOKTORDAN ACI UYARI: GENÇLERİN KALP KRİZİ GEÇİRECEĞİ DÜŞÜNÜLMÜYOR
Kardiyoloji Uzmanı Dr. Turgay Burucu, son dönemde genç hastalarda kalp hastalığının artma nedenlerinin kötü beslenme, sigara ve obezite olduğuna dikkat çekerek, “Genç hastalara başvurduğu acil servislerde kalp hastalığı tanısı kondurulamıyor, genç oldukları için kalp damar hastası olduğu düşünülemiyor, bunun sonucunda geç teşhis ve kötü sonuçlar ortaya çıkıyor” uyarısında bulundu.
Medical Ordu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Turgay Burucu, genç hastalardaki kalp hastalığının kötü beslenme, sigara, obezite nedeniyle arttığını belirtti. Özellikle genç hastalara başvurduğu acil servislerde kalp hastalığı tanısı konulamadığını vurgulayan Burucu, ”Genç oldukları için kalp damar hastalıkları düşünülmemektedir. Sonuç olarak geç tanı ve kötü sonuçlara neden olmaktadır. Genç hastalarda kalp damarları arasında kılcal damarlar çok gelişmediği için kalp krizleri daha tehlikeli ve öldürücü olmaktadır. Özellikle sigara içen, kötü beslenen, ailesinde genç yaşta kalp hastalığı olan, şeker hastaları, hipertansiyon hastaları kalp damar hastalığı için risk teşkil etmektedir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.