Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel Kadavrada Video Cerrahi Kursu

Türkiye’de ilk kez kadın doğum uzmanlarına Amerika’dan getirilen özel kadavra üzerinde ve video cerrahi ile ’doğum sonrası kanama kursu’ verildi.İstanbul’da düzenlenen ve 2 gün süren kursa Türkiye’nin dört bir yanından gelen 120...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de ilk kez kadın doğum uzmanlarına Amerika’dan getirilen özel kadavra üzerinde ve video cerrahi ile ’doğum sonrası kanama kursu’ verildi.
İstanbul’da düzenlenen ve 2 gün süren kursa Türkiye’nin dört bir yanından gelen 120 kadın doğum uzmanı katıldı. Katılımcılara kadavra üzerinden ve video-cerrahi ile ‘doğum sonu kanama kursu’ verildi.
Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eray Çalışkan’ın düzenlediği kurs Sağlık Bakanlığı, Türk Alman Jinekoloji Eğitim Araştırma Vakfı ve Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği tarafından da desteklendi.
Prof. Dr. Eray Çalışkan, doğum sonu anne ölümlerini en aza indirmek için toplam 25 eğitimci tarafından teorik bilgilerin yanı sıra Amerika’dan özel olarak getirilen kadavralar üzerinde ameliyat eğitimi verdiklerini söyledi. Prof. Çalışkan, eğitimin sürekli olması gerektiğini, uzmanlık eğitimi sırasında genellikle temel bilgilerin verilebildiğini, bu bilgilerin de zamanla değişmesi nedeniyle yeni yöntem ve tekniklerin öğrenilmesi için bu tür cerrahi kursların çok önemli olduğunu vurguladı.
İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde görev yapan kurstaki Video-Cerrahi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. İsmail Özdemir ise anne ölümlerinin en sık nedenlerinden rahmin kasılmaması ya da plasenta (eş) yapışmasına bağlı kanamalar olduğunu belirterek, konuyla ilgili yapılan ameliyatlardan örnekler sundu, kadın doğum uzmanlarına cerrahi teknikleri anlattı ve saniyeler içinde çok ciddi kanama olabileceğine dikkat çekerek ekip çalışmasının önemine vurgu yaptı.
Prof. Özdemir, Sağlık Bakanlığı ve kadın doğum hekimlerinin başarılı ve özverili çalışmalarıyla ülkemizdeki anne ölümlerinin yüz binde 13’lere kadar gerilemesinin büyük bir başarı olduğunu söyledi ve “bu tür kursların da katkısıyla umarım en kısa zamanda tek haneli rakamlara ineriz” dedi.
Prof. Dr. İsmail Özdemir, kurstan hemen sonra görev yerlerine dönen hekimlerden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını ve hatta kanamalı gebelere bazı ameliyat tekniklerinin uygulanmaya başlanmış olmasından çok mutlu olduklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.