Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Sosyal Medya Terör Olaylarında Vatandaşı Etkiliyor

Özel Ümit Hastanesi’nden Uzman Psikolog Aslı Sarıkardaşoğlu, terör olayları sonrasında sosyal medya paylaşımları ve cep telefonlarına atılan mesajların vatandaş üzerinde kaygı ve panik duygularının artmasına neden olduğunu söyledi.Son...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özel Ümit Hastanesi’nden Uzman Psikolog Aslı Sarıkardaşoğlu, terör olayları sonrasında sosyal medya paylaşımları ve cep telefonlarına atılan mesajların vatandaş üzerinde kaygı ve panik duygularının artmasına neden olduğunu söyledi.
Son zamanlarda meydana gelen terör olayları sonrasında yaşanan korku ve endişe vatandaşların psikolojisini de olumsuz yönde etkiliyor. Duyulan endişelerden dolayı kalabalık yerlerden uzak duran vatandaşlar, gördükleri yabancı kişilerden şüphelenerek polis ve jandarma ekiplerine çok sayıda ihbarda bulunuyor. Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan provokasyonlar vatandaşların moralini bozuyor.
Konuyla ilgili konuşan Uzman Psikolog Aslı Sarıkardaşoğlu, terör olaylarının büyük, küçük herkesi etkilediğini söyledi. Yaşanan terör olaylarında vatandaşların sakin olmasının önemli olduğuna dikkat çeken Sarıkardaşoğlu, “Hayati tehlike oluşturabilecek veya ölümle sonuçlanabilecek olaylara şahit olmak elbette çok yoğun kaygı bozukluklarına sebep olabiliyor. Öncelikle olayı yaşayanlar ya da şahit olanlar, sonrasında olaylar hakkında bilgi sahibi olan kişiler açısından oldukça sorun oluşturan durumlar meydana gelebilir. Bu süreçte halkı bilinçlendirmek ve destek olmak adına biz psikologlara da görevler düşüyor diye düşünüyorum” dedi.
“SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI VE GELEN MESAJLARA İTİBAR ETMEYİN”
Yetkililer tarafından yapılan açıklamaların haricinde, sosyal medya paylaşımları ve cep telefonlarına terör olayları ile ilgili gelen mesajlara itibar edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Psikolog Aslı Sarıkardaşoğlu, konuyla ilgili konuşmasında şunları söyledi:
“Mümkün olduğunca gündelik yaşantımıza devam etmeye çalışmak çok önemli. Sosyal medya tabii ki bir açıdan çok önemli. Özellikle tehlike, travma yaşanan anlardaki haberleşme açısından çok gerekli. Ancak, ardından doğruluğundan emin olamadığımız çok fazla bilgi yer aldığı için sosyal medya paylaşımları ve telefonlara gelen mesajlar herkesin kaygı ve panik duygularını önemli düzeyde arttırıyor. Bu da meydana gelebilecek kaygı bozukluklarının olasılığını arttırıyor. İleri düzeyde ise travma sonrası stres bozukluklarına dönüşebiliyor. O yüzden, sosyal medyada yer alan bu tip haberlere ya da mesajlara çok itibar edilmemesi çok önemli. Aynı şekilde, gerçekleşmiş olaylarla ilgili haberleri çok sık okumamak, sürekli internet ya da diğer basın organlarında bunları çok detaylı bir şekilde izlememek, dinlememek çok önemli. Çünkü kendinizin farkında olamayacağı bir kaygıya yatkınlığınız olabilir. Bunun tetiklenmesi ile artan düzeyde ve/veya farklı psikolojik bozukluklar yaşamanıza sebep olabilir. O yüzden tedbir açısından mümkün olduğunca temel ana haberleri aldıktan sonra çok detaylı incelememek ve gündelik hayatımızda mümkün olduğunca devam edip işimize, okulumuza gitmek, elbette belli yerlerde tedbirli olmak ama hayatın akışını ciddi düzeyde bozmamaya çalışmak çok önemli.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.