Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel haber) Küçük Yağız’ın büyük bağışı

Adana’da bir kamu hastanesinde görev yapan hemşire Fatma Yıldız, yıllarca lösemi hastalığıyla mücadele eden 6 yaşındaki oğluna uygun kök hücre bulunmasının ardından, ’Çocuklar kurtulsun’ sloganıyla, görev yaptığı hastanede Türk...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da bir kamu hastanesinde görev yapan hemşire Fatma Yıldız, yıllarca lösemi hastalığıyla mücadele eden 6 yaşındaki oğluna uygun kök hücre bulunmasının ardından, ’Çocuklar kurtulsun’ sloganıyla, görev yaptığı hastanede Türk Kızılayı işbirliğiyle kök hücre bağış kampanyası başlattı.
Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’ne bağlı Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde görev yapan hemşire Fatma Yıldız ile kamuda çalışan eşi Sait Yıldız’ın 6 yaşındaki oğlu Yağız Yıldız, henüz 3 yaşındayken lösemi hastalığına yakalandı.
Yıllarca süren mücadelenin ardından Küçük Yağız’a uygun kök hücrenin bulunduğuna ilişkin müjdeli haber, Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı’na bağlı, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi’nden (TÜRKÖK) geldi.
Anne Yıldız, kök hücre bekleyen çocuklar başta olmak üzere diğer hastalar için Türk Kızılayı’na başvurarak, görev yaptığı Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde kök hücre bağışı kampanyası başlattı.
Hastanenin tüm birimlerinde görev yapan yüzlerce çalışan, uygun donör bekleyen on binlerce hasta için kök hücre örneği bağışı yaparak sisteme kayıt yaptırdı.
Hemşire İlkay Durmuş, eşinin de kemoterapi sürecinde olan bir hasta olduğunu belirterek, kök hücre bağışının önemine vurgu yapıp, herkesi bağış yapmaya davet etti.
Kendisine uygun kök hücrenin naklini bekleyen minik Yağız’ın annesi Fatma Yıldız ise yaşadığı süreç ile kampanyaya ilişkin şunları söyledi:
"Çok zorlu bir süreçti; ilk teşhis konulduğunda inanamadık. Bir sene doğru düzgün hastaneden çıkamadık. Çok kötü günler geçirdik. İlik nakli istendi. TÜRKÖK’ten, Kızılay’dan bulundu. Rezerve şu an. Çocuk, büyük, her türlü hasta insanlar için farkındalık oluşturmak amacıyla bağış kampanyasına destek verilmesini istiyorum. Çocuklar kurtulsun. Bağış için bir başvuru yaptık. Hastanemiz, sağolsunlar destek oldular. Kızılay’dan da olumlu bir sonuç geldi. Geldiler sağolsunlar. Kampanyaya ilgi de çok güzel. Son 10 ayımız kaldı. Ondan sonra inşallah ’bitti’ diyeceğiz. Çok şükür."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.