Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Kapalı kalp ameliyatı için artık yurt dışından doktor gelmeyecek

Yurt dışından uzman ekip gelmeden yapılamayan kapalı kalp ameliyatı, artık Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) doktorları tarafından yapılabilecek.Türkiye’de kapalı kalp kapak ameliyatı farklı kliniklerde yurt...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yurt dışından uzman ekip gelmeden yapılamayan kapalı kalp ameliyatı, artık Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) doktorları tarafından yapılabilecek.
Türkiye’de kapalı kalp kapak ameliyatı farklı kliniklerde yurt dışından gelen uzmanlar tarafından yapılıyor olsa da merkez olarak yapılabilen bir klinik bulunmuyordu. Uzmanlar eşliğinde 16 kez ‘çalışan kalpte mitral kapak tamiri’ ameliyatına giren Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları, son 4 ameliyatın ise uygulayıcısı oldu. Gözlemcilerin verdiği olumlu rapor doğrultusunda SAÜEAH yakın zaman içerisinde ameliyatların Türkiye uygulayıcısı olacak ve kapalı kalp ameliyatının yapılabilmesi için artık yurt dışından doktor gelmesine gerek kalmayacak.
Çalışır kalpte kapak ameliyatı
Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Kara, “Biz açık ameliyatlardan artık kalp ile ilgili kapalı ameliyatlar veya çok küçük kesiler de hastanın göğüs kemiğini açmadan, kalp ve akciğerini durdurmadan bu tür ameliyatlar yapıyoruz. Kapak ameliyatlarını biz şuan meme altından yaklaşık bir 4 santimetrelik kesi ile kalbi durdurmadan, kalp, akciğer makinesi dediğimiz cihazı kullanmadan kalp çalışırken yapıyoruz” dedi.
SAÜEAH Türkiye uygulayıcısı olacak
Kapalı kapak ameliyatlarının Türkiye’de merkez olarak yapan bir yer olmadığını ifade eden Kara, “Bu işlemin yapılabilmesi için yurt dışından uygulayıcılar geliyor. Bizim içinde bu söz konusuydu artık biz uygulayıcı olmadan bu ameliyatları yapabilir durumdayız. Şuan yurt dışından bu iş için yapabilir onayını sözel olarak aldık, önümüzdeki ay inşallah bunun yazılı onayını alacağız. Yani artık yurt dışından bir ekip gelmesine gerek kalmayacak. Örneğin İstanbul’da bir vaka çıktığında yurt dışından bir ekip geliyordu ancak biz bu uygulayıcılığı önümüzdeki ay aldığımızda biz uygulayıcı olarak gideceğiz” diye konuştu.
Kapalı kalp kapak ameliyatı olan Murat Yavuz ve Musa Taşkan isimli hastalar ise 4 gün içerisinde taburcu olarak normal yaşamlarına geri döndü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.